flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершився перший етап проекту «Модельний розгляд господарської справи 2020»

20 лютого 2020, 17:20

Сьогодні у Господарському суді Одеської області пройшло підготовче засідання по модельній справі у рамках проекту «Модельний розгляд господарської справи 2020».

Захід було організовано спільно з Little Legal Think Tank 2m112 – освітнього проекту ЕПФ ОНУ імені І. І. Мечникова з метою отримання практичних навичок студентами-правниками, які стануть у нагоді як методичні рекомендації для молодих фахівців.

Захід передбачав розгляд реальної господарської справи студентами економіко-правового факультету Одеського національного університету імені    І.І. Мечникова (ЕПФ ОНУ) у підготовчому засіданні з подальшим призначенням справи до судового розгляду по суті на 05 березня 2020р. о 14:00 год.

Студенти спробували себе в ролі суддів, секретаря судового засідання, прокурорів, представників позивачів та відповідачів. Учасники розділилися на 5 команд, а саме: команда суду, до якої входила колегія суддів та секретар судового засідання, дві команди позивачів, команда відповідачів та команда прокурорів. Учасники заходу чудово підготувалися та заявили велику кількість клопотань та заяв, неодноразово обґрунтовували свої позиції щодо заявлених клопотань та клопотань опонентів.

Модельне судове засідання пройшло у спосіб максимально наближений до реальності, судді-студенти керували ходом судового засідання, заслуховували позиції учасників справи, радилися у нарадчій кімнаті та самостійно приймали рішення з питань, що потребують вирішення у підготовчому провадженні у господарській справі.

Відбір команд до заходу та взаємодію з тренерами забезпечили заступник декана економіко-правового факультету, професор кафедри адміністративного та господарського права Одеського національного університету імені І.І. Мечникова Андрій Смітюх та професор кафедри адміністративного та господарського права ОНУ імені І.І. Мечникова Тетяна Степанова.

Модератором заходу виступив голова Господарського суду Одеської області Володимир Петров, який разом з суддею-тренером Юрієм Шаратовим спостерігали за ходом судового засідання. По закінченню заходу судді оцінили високий рівень підготовки студентів, надали поради та коментарі. Учасники, в свою чергу, подякували організаторам за надану можливість перевтілитись в реальних учасників судового процесу.