flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За рішенням суду Підгорненській загальноосвітній школі І-ІІ ступеня повернуто земельну ділянку

05 грудня 2019, 11:38

Прес-служба Господарського суду Одеської області повідомляє про виконання рішення суду від 05.11.2018р. у справі №916/1114/18 за позовом Білгород-Дністровської місцевої прокуратури в інтересах Підгорненської загальноосвітньої школи І-ІІ ступеня Білгород-Дністровського району Одеської області до ТОВ «Победа-1».

Вказаним рішенням позов було задоволено. Договір про сумісну діяльність визнано недійсним та зобов’язано відповідача – ТОВ «Победа-1»  повернути за актом приймання-передачі земельну ділянку, належну школі на праві постійного користування.

Зокрема, рішенням суду було визнано договір про сумісну діяльність, укладений між Підгорненською загальноосвітньою школою І-ІІ ступеня та ТОВ «Победа-1», удаваним договором оренди.

З огляду на порушення норм Законів України «Про оренду землі» та «Про освіту» суд дійшов висновку, що оскільки земельна ділянка входить до об’єкту освіти, вона не може використовуватися не за призначенням та передаватись в оренду  для діяльності, непов'язаної з навчально-виховним процесом.

В ході виконання рішення між ТОВ «Победа-1» та Підгорненською загальноосвітньою школою І-ІІ ступеня було підписано акт прийому-передачі, в результаті чого школі повернуто земельну ділянку загальною площею 20 га , розташовану на території Підгорненської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області.

 

 

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).