flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прийшов, побачив, зрозумів

27 листопада 2019, 14:42

Вчора в рамках практичних занять до Господарського суду Одеської області завітали студенти 4-го курсу факультету цивільної та господарської юстиції Національного університету «Одеська юридична академія» у супроводі викладача, доцента кафедри господарського права та процесу НУ «ОЮА» Квасніцької Ольги Олексіївни.

На цей раз студенти відвідали судове засідання з розгляду клопотання про розподіл судових витрат на професійну правничу допомогу під головуванням судді Юрія Анатолійовича Шаратова.

Слід відмітити, що студенти ознайомились з порядком проведення судового засідання, позицією представників сторін, зокрема, які способи захисту свого права вони застосовують та на які обґрунтування посилаються.

Після закінчення судового засідання суддя Юрій Анатолійович Шаратов у форматі живого спілкування відповідав на питання студентів, які виникли у них під час розгляду клопотання про розподіл судових витрат на професійну правничу допомогу.

Крім того, представниця позивача також висловила бажання поспілкуватись зі студентами та розповісти їм про нюанси справи та труднощі, які виникали під час підготовки доказової бази як при розгляді позовних вимог, так і при розгляді клопотання.

Господарський суд Одеської області завжди відкритий для молоді, яка має бажання вбирати інформацію звідусіль. Кожне відвідування суду організовується індивідуально та супроводжується цікавими судовими засіданнями. Судді та співробітники суду із задоволенням розповідають студентам про свою цікаву роботу юриста.

Живе спілкування з правниками дає змогу студентам краще зрозуміти обрану ними професію, а також поглибити і закріпити набуті в університеті теоретичні знання з господарського процесу.