flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорення шляху досягнення єдиної судової практики у земельних спорах

19 листопада 2019, 11:57

15 листопада 2019р. на базі Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду відбувся круглий стіл присвячений актуальним питанням вирішення земельних спорів та судовій практиці.

За словами модератора заходу Дроботової Тетяни Борисівни однією з цілей проведення заходу стало привернення уваги до судової практики у земельних спорах, зокрема у контексті того, що її аналіз дає можливість землекористувачам спрогнозувати потенційні переваги та ризики, що можуть виникнути в певних ситуаціях.

У заході взяли участь судді Верховного Суду, науковці, експерти, судді апеляційних та місцевих господарських судів. Від Господарського суду Одеської області участь у заході взяла суддя Бездоля Юлія Сергіївна.

На порядок денний були поставлені питання, що випливають з практики застосування Закону України «Про оренду землі», а саме орендних відносин, зокрема, щодо укладення, поновлення, розірвання та припинення договору оренди землі, внесення змін до договору оренди та інші. Крім того, досліджено практику Верховного Суду та Європейського суду з прав людини в земельно-правовому аспекті.   

За результатами обговорень учасниками було досягнуто спільної позиції щодо необхідності розроблення рекомендацій при вирішенні складних та неоднозначних питаннях у земельних спорах.