flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Правосуддя в екологічних справах: міжнародний судовий форум

08 листопада 2019, 16:10

Вчора, на базі Верховного Суду в місті Київ відбувся Міжнародний судовий форум на тему: «Судовий захист природного довкілля та екологічних прав».

До участі у форумі долучилися правники, серед яких голова Верховного Суду Валентина Іванівна Данішевська, голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду  Михайло Іванович Смокович, секретар судової палати з розгляду справ щодо захисту соціальних прав Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Андрій Іванович Рибачук, радник голови Державної судової адміністрації України Ірина Анатоліївна Войтюк, іноземні учасники – суддя Адміністративного суду Відня (Австрія) Едіт Целлер, заступник голови Верховного адміністративного суду Польщі Януш Драхал, професор з питань екологічного права Пекінського університету хімічної технології Жанвей Чжанг та інші. Від Господарського суду Одеської області участь прийняла суддя Бездоля Юлія Сергіївна.

Оскільки екологічні питання стали стратегічно важливими для людства, від їх вирішення залежить розвиток не тільки окремих держав, а планети загалом. Тому, питання пов’язані з правосуддям в екологічних справах не могли оминути юридичну спільноту України.