flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливості та шляхи розвитку Інклюзивного суду

04 жовтня 2019, 16:22

Сьогодні на базі П'ятого апеляційного адміністративного суду проведено семінар-тренінг "Інклюзивний суд: основні поняття і шляхи розвитку".

Організаторами заходу виступили ВГОІ "Правозахисна спілка інвалідів", "Національна асамблея людей з інвалідністю України"; Директорат правової політики у сфері судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів Міністерства юстиції України за підтримки Ради суддів України.

Від Господарського суду Одеської області у заході брали участь керівник апарату суду Олена Вінцевська, начальник відділу документального забезпечення суду (канцелярія) Ірина Возна, начальник відділу контролю та організаційного забезпечення діяльності суду Оксана Гулінська.

Програма заходу передбачала виступи спікерів на такі теми, як: що таке інклюзивний суд? Як його "побудувати"? Які є етичні особливості спілкування з людьми з особливими потребами? Обговоренню цих питань була прикута основна увага.

Інклюзія собою передбачає повне включення людей з інвалідністю в будь-яку сферу діяльності, тому суди - не виключення.

Слід зазначити, що саме безбар'єрний суд забезпечує рівний доступ населення до правосуддя та захисту своїх прав, тому працівникам судової системи необхідно бути обізнаними про етику спілкування з людьми з інвалідністю.