flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Програма відвідання суду вкотре вразила присутніх новелами

24 вересня 2019, 10:27

Господарський суд Одеської області відвідали студенти магістерської підготовки за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління (ОРІДУ НАДУ) у супроводі доцентів кафедри державознавства і права ОРІДУ НАДУ Ровинської Катерини Ігорівни та Козуліної Світлани Олександрівни.

Як завжди програма заходу здивувала відвідувачів новелами.

Спочатку з вітальним словом виступив голова Господарського суду Одеської області Петров Володимир Степанович.

Після цього присутні дізнались від професійних медіаторів про цю нову процедуру, а саме адвокат, медіатор, президент ГС «Українська академія медіації» Романадзе Луіза Джумберівна та патентний повірений, медіатор Балан Ірина Петрівна розповіли відвідувачам про можливості врегулювання спору за допомогою медіації та переваги її застосування. Медіатори відповіли на запитання відвідачів, яких було чимало, а потім вирушили до кабінету медіації, який знаходиться на першому поверсі суду.

Вперше в практиці Господарського суду Одеської області було наглядно продемонстровано здійснення реєстрації та автоматизованого розподілу позовної заяви. Начальник канцелярії Возна Ірина Миколаївна розповіла студентам про здобутки суду, а саме про «Єдине вікно» та «Електронний суд».

Крім того, представники Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління відвідали судове засідання із розгляду господарської справи, призначене до розгляду суддею Погребною Катериною Федорівною в режимі відеоконференції.

Такі заходи – це добра традиція суду, яка слугує не тільки покращенню рівня правової освіти населення, а й демонстрації відкритості суду для громадян.