flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Подання ідентичних заяв – це зловживання процесуальними правами

19 вересня 2019, 10:15

На розгляді судді Господарського суду Одеської області Мостепаненко Юлії Іванівни перебувала заява Акціонерного товариства ( далі - АТ) «Сбербанк» про забезпечення позову (до подачі позовної заяви), відносно осіб, які можуть отримати статус учасників справи – Товариства з обмеженою відповідальністю (далі - ТОВ) «Нова-Хвиля», ТОВ «Блек Сі Хотел Груп», Публічного акціонерного товариства (далі – ПАТ) «Туристично-виробнича фірма «Чорне Море».

У своїй заяві заявник зазначив, що має намір звернутись до Господарського суду із позовною заявою до зазначених осіб про визнання недійсними договору управління майном, договорів оренди та стягнення доходів від безпідставно набутого майна.

Суд встановив, що згідно даних комп'ютерної програми «Діловодство спеціалізованого суду» заявником подано втретє до Господарського суду Одеської області ідентичну заяву про забезпечення позову до подання позовної заяви щодо ТОВ «Нова-Хвиля», ТОВ «Блек Сі Хотел Груп» та ПАТ «Туристично-виробнича фірма «Чорне Море» – без доказів сплати судового збору, що підтверджується ухвалами суду по справам №№ 916/2639/19, 916/2695/19, згідно яких заяву АТ «Сбербанк» про забезпечення позову було повернуто заявнику.

Ухвалою від 13.09.2019р. суд визнав подання АТ «Сбербанк» заяви про забезпечення позову (до подачі позовної заяви) у справі №916/2721/19 зловживанням процесуальними правами, повернув заяву заявнику та застосував до нього захід щодо запобігання зловживанням процесуальними правами у вигляді штрафу в сумі 1 921 грн.

Господарський суд Одеської області нагадує учасникам судових процесів про недопустимість зловживання процесуальними правами.

 

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).