flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд запобігає втручанню в автоматизований розподіл

17 вересня 2019, 16:34

На розгляді судді Господарського суду Одеської області Щавинської Юлії Михайлівни перебувала позовна заява ДБП «Урожай» до ТОВ «Трансенергозбут» від 05.09.2019р. про визнання договору безвідсоткової поворотної фінансової позики №2 від 02.01.2019р. недійсним з підстав його фіктивності.

Суд встановив, що згідно даних Комп'ютерної програми «Діловодство спеціалізованого суду» позивачем 22.08.2019р. вже подавався ідентичний позов.

Ухвалою суду від 27.08.2019р. (яка набрала законної сили та не була оскаржена), відмовлено у відкритті провадження у справі.

Крім того, відповідно даних Комп'ютерної програми «Діловодство спеціалізованого суду», ДБП «Урожай» неодноразово подавались до суду позовні заяви з аналогічним предметом та з аналогічних підстав.

Ухвалами суду (які набрали законної сили та не були оскаржені) у відкритті провадження у справах було відмовлено.

Ухвалою від 10.09.2019р. суд визнав подання ДБП «Урожай» позовної заяви у справі №916/2642/19 зловживанням процесуальними правами, повернув позовну заяву позивачу та застосував до нього захід щодо запобігання зловживанням процесуальними правами у вигляді штрафу в сумі 1 921 грн.

Суд зазначив, що у випадку незгоди особи із процесуальним рішенням суду остання має досягти результату, в даному випадку щодо відкриття провадження у справі, в процесуальний спосіб, тобто шляхом оскарження ухвали про відмову у відкритті провадження, а не шляхом повторного подання позову.

Господарський суд Одеської області нагадує учасникам судових процесів про недопустимість зловживання процесуальними правами, що полягає у вчинені дій, метою яких є маніпуляція автоматизованим розподілом справ між суддями.

 

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).