flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Актуальні питання захисту прав людини

30 липня 2019, 17:05

На базі П'ятого апеляційного адміністративного суду 25-26 липня 2019 року проведена дводенна науково-практична конференція на тему: «Захист прав людини та громадянина в умовах децентралізації публічної влади». Організаторами заходу виступили Асоціація розвитку суддівського самоврядування України та Національна школа суддів України за підтримки проекту Європейського Союзу «Право – Justice».

Участь у заході брали судді Господарського суду Одеської області Лілія Грабован та Ірина Малярчук.

Програма заходу складалась із двох секцій і передбачала виступи спікерів стосовно різноманітних актуальних тем зокрема, обговорені проблеми сучасного конституціоналізму, конституційні гарантії незалежності судової влади та доброчесність судді в контексті конституційних принципів правосуддя, також були охоплені ключові проблеми судової влади.

Слід зазначити, що конференцію відвідали як міжнародні експерти, так і представники суддівської, адвокатської та наукової спільнот.

Під час заходу учасники конференції активно дискутували про сучасні виклики правосуддя, обговорювали питання гарантій незалежності судової влади, аспекти кваліфікаційного оцінювання суддів та наявні ключові проблеми судової влади.

Наприкінці науково-практичної конференції учасники обмінялись враженнями й професійним досвідом.