flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Одеської області на сторожі конкуренції в розумінні Закону України «Про захист економічної конкуренції»

15 липня 2019, 14:20

В провадженні Господарського суду Одеської області у складі судді Олега Цісельського перебувала справа № 916/1886/17 за позовом Виробничо-комерційного підприємства товариства з обмеженою відповідальністю "СТАЛЬПРОМ" до Одеського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Товариства з обмеженою відповідальністю "Альянс" про визнання недійсним та скасування рішення Адміністративної колегії Одеського обласного відділення Антимонопольного комітету, яким визнано Виробничо-комерційне підприємство товариства з обмеженою відповідальністю "СТАЛЬПРОМ"  та Товариство з обмеженою відповідальністю „Альянс” винними у вчиненні антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів процедури закупівель (п.4 ч.2 ст.6 Закону України „Про захист економічної конкуренції”) та про накладання штрафів на загальну суму 136 000,00 грн.

Рішенням Господарського суду Одеської області від 08.11.2018 р. у задоволенні позовної заяви відмовлено повністю з підстав недоведеності обставин, що є підставою для скасування чи визнання недійсним рішення адміністративної колегії Одеського обласного відділення Антимонопольного комітету України.

Постановами Південно-західного апеляційного господарського суду та Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного господарського суду рішення Господарського суду Одеської області залишено без змін.

Так, Верховний Суд у постанові від 18.06.2019р. зазначив, що Господарський суд Одеської області та Південно-західний апеляційний господарський суд дійшли обґрунтованих висновків про прийняття Одеським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України рішення у межах наданих йому повноважень та про відсутність підстав для визнання такого рішення недійсним.

 

Постанова Верховного Суду у справі №916/1886/17 від  18.06.2019р. від 14.11.2018р.