flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апробація тренінгу з написання судових рішень у світлі новел процесуального законодавства

24 червня 2019, 12:07

Нерідко судове рішення називають актом реалізації судової влади, а тому можна сміливо сказати, що саме написання якісного тексту судового рішення являє собою основний критерій якості правосуддя. Найважливіша мета в написанні судового рішення полягає у тому, щоб надати сторонам письмовий виклад рішення суду та чітко вказати на практичні та юридичні наслідки.

Так, 20-21 червня 2019 року Національною школою суддів України було проведено тренінг для тренерів курсу «Актуальні питання написання судових рішень у світлі новел процесуального законодавства в господарському судочинстві».

Від Господарського суду Одеської області участь у тренінгу взяли голова суду Володимир Петров, заступник голови суду Олександр Демешин та суддя Юлія Щавинська.

Зміст тренінгу складався з наступних тем: загальні вимоги до написання судових рішень; судовий наказ у господарському судочинстві; ухвали в господарському судочинстві; структура та зміст судових рішень відповідно до вимог процесуального законодавства з урахуванням практики ЄСПЛ та Верховного Суду; типові помилки при написанні судових рішень і шляхи їх виправлення.

Навчальні матеріали тренінгу включали в себе як теоретичні методи навчання (міні-лекції з використанням презентацій, перегляд навчальних відеоматеріалів, обговорення проблемних питань), так й індивідуальні та групові практичні завдання, тестування.

Після завершення заходу учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.