flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Знайомство з роботою суду зсередини: у суді відбувся «День відритих дверей»

10 червня 2019, 17:29

Головна мета просвітницької діяльності в суді - виховання у молодого покоління поваги до суду, розуміння принципу верховенства права, адже саме суд - це одна з найважливіших інституцій, куди звертаються задля захисту прав і свобод та їх поновленнях у разі порушення.

В Господарському суді Одеської області відбувся захід «День відкритих дверей», в рамках якого до суду завітали учні старших класів Одеського юридичного ліцею та Одеського ліцею «Приморський».

Для учнів була підготовлена спеціальна програма заходу, щоб максимально зрозуміло, доступно та цікаво розповісти про діяльність судової гілки влади, про роль суду в державі, його головні завдання та функції тощо.

Зустрічав гостей голова Господарського суду Одеської області Володимир Петров та судді Юлія Бездоля та Володимир Найфлейш. Голова суду Володимир Петров у форматі відкритого діалогу провів бесіду з молоддю, розповів короткі нариси з історії становлення та розвитку господарських судів. Після цього під керівництвом судді Юлії Бездолі учні взяли участь в інтерактивній грі «Вперше в суді». Також на гостей чекала пізнавальна екскурсія структурними підрозділами та приміщенням суду.

Таким чином, за результатами зустрічі учасники заходу набули корисного досвіду, дізнались безліч важливої і цікавої інформації та отримали заряд позитивних емоцій.