flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Забезпечення довіри до системи правосуддя справа – пріоритетне завдання суду

03 червня 2019, 16:28

30 травня 2019 року у м. Запоріжжя Українсько-канадським проектом підтримки судової реформи було проведено Круглий стіл на тему: «Роль Комунікаційних комітетів у забезпеченні довіри до системи правосуддя».

Крім членів комунікаційних комітетів у заході прийняли участь заступниця Уповноваженого (міністра) з питань федеральних суддівських справ Канади Жюлі Терьєн та директор міжнародних програм Офісу Уповноваженого з питань федеральних суддівських справ Канади Олег Шаков.

Голова Господарського суду Одеської області Володимир Петров , як член регіонального комітету з питань комунікації Одеської області, взяв участь у зазначеному заході в якості спікера.

Володимир Петров розпочав виступ з розповіді про створені комітети з питань комунікацій у регіоні. Наголосив на тому, що Господарський суд Одеської області постійно працює над пошуком ефективних методів взаємодії суду і громадськості, суду та інших судів, суду й іншими органами державної влади та активно використовує вже наявні для цього технології. Голова суду навів конкретні приклади комунікації між судовими  органами Одещини та зупинився на досвіді взаємодії з громадськістю, який має Господарський суд Одеської області.

Про діяльність Міжвідомчих комітетів системи правосуддя Одеської та Івано-Франківської областей роз’яснила суддя Одеського окружного адміністративного суду Елла Катаєва.

Головний редактор сайту «Галка» Роман Турій розповів учасникам заходу щодо діяльності Комітету взаємодії судів зі ЗМІ та громадськістю Івано-Франківської області.

Всі учасники заходу та присутні підкреслили, що одним із першочергових завдань судової влади в Україні є підвищення та підтримка високого рівня довіри громадськості до судів, адже становлення незалежної та неупередженої судової системи в Україні неможливе без довіри громадян до судових процесів і рішень, без підтримки громадськості, що сприятиме виробленню ефективного зворотного зв’язку між державою та суспільством.

Наприкінці заходу була проведена групова дискусія учасників щодо можливостей створення Регіональних комунікаційних комітетів в інших регіонах України.