flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Врятувати життя під силу кожному з нас

31 травня 2019, 15:41

Як свідчить практика, на сьогоднішній день мало хто з пересічних громадян має достатньо знань та практичних навичок, щоб якісно надати домедичну допомогу людині, яка потрапила в критичну ситуацію, пов’язану із здоров’ям та життям. Такі навички є необхідними, адже вони можуть зіграти вирішальну роль до прибуття кваліфікованої медичної допомоги.

Для працівників апарату Господарського суду Одеської області та Південно-західного апеляційного господарського суду було проведено дуже корисний та цікавий семінар, присвячений навчанню з надання домедичної допомоги. Організатор заходу - Одеське регіональне відділення Національної школи суддів України.

Відкрив семінар директор Одеського регіонального відділення НШСУ Валерій Левенець та керівник апарату Південно-західного апеляційного господарського суду Ганна Павлевська.

Чи насправді так складно опанувати знання та навички першої домедичної допомоги, а також про різні аспекти, пов’язані з цим питанням, говорили з Іваном Павлишиним - головою Печерської районної організації Товариства Червоного Хреста України в місті Києві, тренером, інструктором з надання домедичної допомоги.

Тренер поділився цінними знаннями із своєчасного надання допомоги та можливого порятунку життя людини:

  •    продемонстрував комплекс невідкладних заходів, акцентуючи увагу на правильності та послідовності дій, спрямованих на полегшення критичних станів потерпілих осіб у ситуаціях, що потребують швидкого реагування;
  •    розповів як бути психологічно готовим до вчинення дій із надання допомоги, як при необхідності оперативно залучити до цього інших людей;
  •    надав практичні рекомендації першої допомоги до прибуття медичних працівників при таких невідкладних станах: інсульт, інфаркт міокарда, епілепсія та інші.

Бережіть себе та один одного, адже людське життя – це найцінніше у світі!