flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчаємось на практиці: студенти відвідали судові засідання

19 березня 2019, 15:58

В Господарському суді Одеської області переконані, що показувати і розказувати молодому поколінню як здійснюється правосуддя неабияк важливо, саме тому відвідування студентами судових засідань відбуваються на постійній основі.

Так, до суду завітали три групи студентів факультету адвокатури Національного університету «Одеська юридична академія» у супроводі викладача кафедри господарського права та процесу Луізи Романадзе.

Майбутні правники були присутніми під час судового розгляду господарських справ, що знаходяться у провадженні голови суду Володимира Петрова та судді Юлії Щавинської, яка також займає посаду судді-спікера.

Відвідавши судові засідання, юні фахівці не тільки побачили як в реальності відбувається судовий процес, а також поглибили і закріпили набуті в університеті теоретичні знання з господарського процесу, дізнались від суддів корисну інформацію про новели в судочинстві, зокрема про виключне право адвокатів на представництво в судах, які справи є малозначними, що таке електронний цифровий підпис і навіщо він потрібний.