flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищення довіри суспільства до судової влади як результат взаємодії судів та медіа

14 березня 2019, 10:44

Відкриті, доступні, зрозумілі суди: як цього досягти? Про це говорили у місті Києві на круглому столі представники судової влади, комунікаційних команд судів, журналісти, юристи, представники українських та міжнародних громадських організацій.

Від Господарського суду Одеської області участь брала прес-секретар Ірина Тартачник.

На заході були презентовані результати всеукраїнських досліджень комунікаційних команд судів та ЗМІ, що були проведені Громадською організацією «Вектор прав людини», щодо ситуації із розвитком інституту прес-служб судів в Україні («Прес-служби судів: погляд зсередини», щодо виявлених проблем та потреб у комунікації між медіа та прес-службами судів («Суди та ЗМІ: досвід співпраці»).

Спікерами заходу виступили: директорка ГО «Вектор прав людини», координаторка проекту «Суд людською мовою» Валерія Рибак; член Правління ГО «Вектор прав людини» Назарій Боярський; журналістка, представниця ГО «Медійна ініціатива за права людини» Ольга Решетилова; представниця комунікаційної команди Хмельницького апеляційного суду Юлія Салдан.

Слід зазначити, що під час круглого столу учасники заходу обговорили проблеми та труднощі у комунікації, які виникають між журналістами та судовою владою, а також низку інших ключових питань, зокрема, відкритість комунікаційної команди судів; нормативне регулювання прес-служб судів; що саме цікавить громадськість у судових процесах тощо. На завершення круглого столу учасники заходу окреслити спільні кроки по налагодженню подальшої конструктивної співпраці між судами та медіа.