flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Дмитро Бездоля бере учать у навчанні щодо актуальної теми сьогодення – захист екологічних прав людини і охорона довкілля

13 вересня 2018, 17:25

Стан довкілля безпосередньо впливає на наше здоров’я та на якість життя в цілому. У зв’язку з цим, не дивно, щотака категорія судових справ як екологічні спори (спори щодо захисту екологічних прав людини і охорони довкілля) стають ще більш актуальними, а їхня кількість постійно зростає. Крім того, процеси екологізації в Україні зумовлені Угодою про асоціацію України з Європейським Союзом, яка зобов’язує нашу країну привести екологічне законодавство у відповідність з міжнародними стандартами для того, щоб вонобулодієвим інструментом для ефективного захисту права на безпечне для життя та здоров’я довкілля.Це вимагає від суддівського корпусунових знань та умінь.

Вчора, 12 вересня 2018 року, у місті Львові розпочався дводенний тренінг з курсу дистанційного навчання на тему: «Права людини та охорона довкілля», участь у якому бере суддя Господарського суду Одеської області ДмитроБездоля.

Даний навчальний курсдозволить не лише отримати навички застосування відповідних норм при розгляді зазначеної категорій справ, а також дізнатися більше про захист довкілля та прав людини у міжнародному законодавстві, актуальну практику з розгляду екологічних справ в різних країнах.

Вказаний захід організований міжнародноюблагодійною організацією «Екологія-Право-Людина» спільно з Національною школою суддів України в рамках програми USAID «Нове правосуддя» проекту «Ефективного правосуддя для захисту довкілля та екологічних прав громадян».

 

(Фото взято зі сторінки Асоціації розвитку суддівського самоврядування України у мережі Facebook)