flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Медіація - краща альтернатива у судовому процесі?

05 червня 2018, 10:35

1 червня в місті Одеса для прихильників альтернативного вирішення спорів відбувся ІV щорічний форум «Медіація і право», учасником якого була і суддя Ірина Малярчук. Так, для поглиблення знань про позасудове вирішення конфліктів за допомогою медіації (переговорів), про розвиток медіації в Україні і у європейських державах та її застосування на практиці, а також для обміну досвідом між юристами, що практикують медіацію, відбувся даний захід.

Форум був організований Українською академією медіації спільно з Радою адвокатів Одеської області, Національною асоціацією адвокатів України та Нотаріальною палатою України, за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя», за інформаційної підтримки Асоціації адвокатів України та Всеукраїнського щотижневого професійного юридичного видання «Юридична газета», а також партнерів: Львівський центр медіації, ТОВ «Юридичне бюро Сергєєвих» та Юридична компанія AVG.

Учасники заходу обговорили: використання альтернативних методів вирішення спорів у сфері нотаріату, медіація у спорах між спадкоємцями про розподіл спадкового майна, процедура врегулювання спору за участю судді, застосування медіації в морських арбітражах світу.

Крім того, відповідно до програми заходу, форум також включав і практичну частина (воркшоп), теми якої стосувалися: застосування навичок медіатора у роботі адвоката (приклади з корпоративного спору та кримінальної справи); робота з інтересами та потребами сторін конфлікту/спору; бізнес-медіація; вирішення спорів у сфері господарського права.

Також, слід зазначити, що, крім українських експертів у галузі права та медіації, у якості доповідачів виступали і іноземні фахівці (Канада, Мексика).

По завершенню форуму з медіації всі учасники отримали сертифікати.

 

(Фото взято з офіційної сторінки Одеського апеляційного господарського суду у соціальній мережі Facebook)