flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось урочисте відкриття кабінету медіації

20 лютого 2018, 18:13

Сьогодні, 20 лютого 2018 року, в приміщенні Господарського суду Одеської області та Одеського апеляційного господарського суду відбулось урочисте відкриття кабінету медіації, що стало можливим завдяки Української академії медіації за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя» в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення поінформованості суддів та адвокатів щодо медіації та обізнаності громадян про медіацію для покращення доступу до правосуддя та підвищення ефективності судової влади».

Безсумнівно, даний захід можна відзначити як дійсно важлива і знакова подія не тільки для юридичної спільноти загалом, так і для пересічних громадян зокрема. Адже, слід зазначити, що міжнародний досвід свідчить про ефективність застосування альтернативних методів вирішення конфлікту, в тому числі і медіації.

З вітальним словом до усіх присутніх звернулась заступник голови Господарського суду Одеської області Світлана Власова, яка у своїй промові окреслила основні переваги медіації. «По-перше, після вирішення конфлікту у режимі медіації не буде «переможця та переможеного», всі учасники будуть задоволені результатом вирішення спору.

По-друге, медіація сприяє збереженню бізнес-стосунків, адже сторони поза судовим процесом вирішують конфлікт. Це виражається у відсутності потреби збирати докази, які підтверджують правову позицію, у судовому порядку надавати заперечення чи відзив на позовну заяву.

По-третє, це економічно вигідно. Не потрібно наймати адвокатів для захисту ваших інтересів. За участю медіатора, ви та ваша сторона конструктивно вирішить спір. І для цього ви не маєте бути юристом, адвокатом чи спеціалістом в області права. У процесі переговорів у вас буде медіатор, який допоможе зроби все правильно з юридичної точки зору», - зазначила Світлана Власова.

Відкриття кабінету медіації дозволить підвищити поінформованість населення про можливості медіації, безкоштовно отримати вичерпну інформацію щодо процедури медіації, проконсультуватися щодо можливості вирішення наявного спору за допомогою медіації та взяти участь у процедурі медіації безпосередньо.

 

(Фото взято з офіційної сторінки Одеського апеляційного господарського суду у соціальній мережі Facebook)