flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комунікаційний тиждень суддів

09 лютого 2018, 16:25

Тиждень виявився надзвичайно комунікаційним та активним для суддів суду, адже впродовж нього Національної школою суддів України проведено кілька заходів для покращення комунікаційної діяльності судової влади.

Так, 6 лютого 2018 року, Національною школою суддів України у співпраці з українсько-канадським проектом «Підтримка судової реформи» проведено тренінг для суддів тренерів-навчальних курсів для кандидатів на посаду судді «Основи комунікаційної діяльності судової влади» та для суддів «Комунікаційна діяльність судів».

Від Господарського суду Одеської області участь брали суддя-спікер Лілія Грабован та суддя Юлія Бездоля, яка під час тренінгу виступила й тренером.

Метою заходу було оволодіння кандидатами на посаду судді та суддями необхідними знаннями, уміннями та навичками внутрішньої та зовнішньої комунікації, враховуючи спілкування із представниками засобів масової інформації. У ході роботи тренінгу майбутнім тренерам було презентовано основні теми навчальних курсів:

- «Комунікація в судовій владі. Налагодження зв’язків із громадськістю в суді. Внутрішня і зовнішня комунікація. Роль, завдання і сфера відповідальності прес-служби та судді-спікера»;

- «Демократичні стандарти взаємодії судів із засобами масової інформації»;

- «Доступ ЗМІ та представників громадськості на судові засідання. Фото- і відеозйомка, звукозапис, трансляція судових засідань»;

- «Спілкування із журналістами (підготовка до інтерв’ю, техніки поводження перед камерою, спілкування в умовах конфлікту)»;

- «Типи кризових ситуацій у суді. Визначення справ, що можуть викликати суспільний інтерес. Організація спілкування в умовах конфлікту»;

- «Суддя в соціальних мережах».

 

(Фото взято із офіційного веб-сайту Національної школи суддів України)

 

А вже Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України, 8 лютого 2018 року, для суддів місцевих суддів проведено семінар на тему: «Комунікативна компетентність судді в судовому засіданні та у веденні переговорів».

Від Господарського суду Одеської області участь брала заступник голови суду Світлана Власова та суддя Наталія Рога.

Програма семінару складалась з трьох модулів, які розкривали такі теми:

- «Комунікативна компетентність судді в судовому засіданні»;

- «Компетентність судді у роботі з конфліктами»;

- «Комунікативна компетентність судді у веденні переговорів».

Результатом завершення підготовки та плідної спільної праці як викладачів, так і слухачів стали набуті знання та досвід, які обов’язково стануть у нагоді суддям при виконанні професійних обов’язків.

По закінченню заходу кожному з учасників навчання було вручено сертифікат Національної школи суддів України.

(Фото взято із офіційного веб-сайту Національної школи суддів України)