flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державі повернуто 150 га землі в Одеській області

05 липня 2017, 17:42

Рішенням суду повернуто до державної власності земельну ділянку загальною площею 150 га у Білгород-Дністровському районі Одеської області.

Так рішенням Господарського суду Одеської області від 26.06.2017р. у справі №916/10/17 позовні вимоги заступника військового прокурора Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України в інтересах держави задоволено частково, а саме визнано незаконним та скасовано розпорядження Тарутинської райдержадміністрації, яким передано спірну земельну ділянку в короткострокову оренду та зобов’язано фермерське господарство повернути Міністерству оборони України спірну земельну ділянку загальною площею 150 га.

Задовольняючи позовні вимоги в цій частині судом зазначено, що Тарутинська райдержадміністрація розпорядилась землею, яка віднесена за цільовим призначенням до земель оборони без відповідної згоди Кабінету Міністрів України чи Міністерства оборони України.

У задоволенні позовних вимог щодо визнання недійсним договору короткострокової оренди відмовлено з огляду на його нечинність, а саме всупереч вимогам національного законодавства відсутня його реєстрація права оренди.

 

Поряд з цим, прес-служба суду зазначає, що ряд інтернет-ресурсів поширив інформацію, яка є неточною стосовно результатів розгляду даної справи.

В даних публікаціях зазначається про те, що судове засідання у справі відбулось 06.06.2017р., проте це не відповідає дійсності, адже ухвалою суду від 01.06.2017р. судове засідання було призначене на 26.06.2017р.

Крім того, наголошуємо, що рішенням суду повернено до державної власності 150 га землі, які й були заявлені у позовній заяві військового прокурора, а не 400 га, як поширено у ЗМІ.

Також в публікаціях зазначається, що ринкова вартість вказаних земель складає понад 11 млн. грн., але, варто зауважити, що судом не розглядалося питання щодо оцінки ринкової вартості земель.

 

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/).