flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Важлива інформація»: Обмін документами електронним шляхом

14 квітня 2023, 11:10

 

До відома учасників судових проваджень!

Нагадуємо вам, що дефіцит коштів, викликаний відсутністю належного фінансування в суді, може призвести до призупинення поштових відправлень учасникам судового процесу. Тому одним із головних завдань є налагодження електронного документообігу між судом та учасниками судового процесу.

Особи, які зареєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, зможуть отримувати документи у справах, в яких такі особи беруть участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення на офіційні електронні адреси таких осіб, що не позбавить їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Для забезпечення ефективного обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, просимо найближчим часом:

 

1) зареєструвати офіційну електронну адресу за посиланням mail.gov.ua, натиснувши на кнопку «Поштова скринька mail.gov.ua», а також проінформувати суд про наявність такої адреси;

 

2) за цим же посиланням mail.gov.ua зареєструвати електронний кабінет в підсистемі «Електронний суд», натиснувши на кнопку «Електронний суд» та авторизувавшись за допомогою особистого ключа (КЕП/ЕЦП).

 

Відеоролик з покроковим роз’ясненням щодо реєстрації електронного кабінету в Електронному суді:   https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=aGFpdKfP7Ac

 

При виникненні технічних питань звертайтесь за телефонами                  307-994 та 307-972.

 

Запровадження вказаних заходів надасть можливість учасникам справи скоротити час та фінансові витрати на подачу документів до суду, забезпечить швидке та своєчасне отримання учасниками судового процесу процесуальних документів.