flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд повернув у власність держави земельні ділянки Тарутинського полігону площею понад 350 га

18 лютого 2022, 15:00

 

Суддя Господарського суду Одеської області Бездоля Ю.С. розглянула справу №916/2923/21 за позовом прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства оборони України та Білгород-Дністровської квартирно-експлуатаційної частини до: Бородінської селищної ради Болградського району Одеської області та Державного реєстратора Саратської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області Димитренко Д.В. за участю третьої особи яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Приватного підприємства «Роман» про визнання незаконним й скасування рішень та витребування 4 земельних ділянок загальною площею 350,0949 га.

В обґрунтування позовних вимог прокурор посилався на те, що Бородінська селищна рада незаконно, всупереч вимогам чинного законодавства, прийняла рішення про вилучення із державної власності та переведення в комунальну власність вищезазначених земельних ділянок, якими розпорядилась без дозволу землекористувача й власника землі Міністерства оборони України та без прийняття відповідних рішень про зміну її цільового призначення.

В ході судового розгляду суд дійшов висновку про те, що рішення відповідача щодо прийняття в комунальну власність Бородінської селищної територіальної громади земельних ділянок прийнято з порушенням вимог чинного законодавства, оскільки відповідач прийняв у комунальну власність земельні ділянки зі складу земель оборони, право постійного користування якими належить Міністерству оборони України.

Проаналізувавши наявні в матеріалах справи докази та заслухавши пояснення сторін, Господарський суд Одеської області дійшов висновку про задоволення позовних вимог позивача у повному обсязі.

 

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).