flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перспективи присудової медіації в Україні  

14 лютого 2022, 17:45

 

11-12 лютого 2022 року відбулась Консультаційна зустріч з моделювання присудової медіації для запровадження в Україні. Захід був організований Проєктом Ради Європи «Підтримка судової влади в Україні в забезпеченні кращого доступу до правосуддя» спільно з Українською академією медіації.

Від Господарського суду Одеської області в заході взяли участь голова суду Володимир Петров та помічник голови суду Каріна Березовська.

Протягом двох днів учасники заходу обговорювали ідеї впровадження в Україні ефективної моделі присудової медіації. У зв’язку із набранням чинності Закону України «Про медіацію» у листопаді 2021 року особливу увагу було вирішено приділити саме інформуванню населення, молодих правників та практикуючих юристів відносно переваг медіації та процедури медіації в цілому.

На зустрічі присутні обговорили іноземний досвід запровадження присудової медіації та виокремили кроки для її запровадження в Україні.

Всі учасники заходу безумовно розуміють роль медіації у забезпеченні доступу до правосуддя та те, що примирення сторін спору є перемогою як для суду, так і для учасників процесу.

  

 

 

Детально з процедурою медіації, як позасудової процедури врегулювання спору можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/33mRSV8.

Нагадаємо, що в адміністративній будівлі, в якій знаходяться Господарський суд Одеської області та Південно-західний апеляційний господарський суд, розташований Кабінет Медіації (м. Одеса проспект Шевченка 29).