flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Одеської провели «Урок справедливості» для учнів 3-го класу

01 грудня 2021, 15:18

 

Однією з гарних традицій Господарського суду Одеської області є участь у Всеукраїнській акції «Урок справедливості» для школярів молодших класів, ініційованій Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України.

Сьогодні голова Господарського суду Одеської області Володимир Петров, суддя Юлія Бездоля та помічник голови суду Каріна Березовська провели урок для учнів 3-А класу Одеської спеціалізованої школи № 117. Представники суду розповіли школярам про повсякденну діяльність судів, про те, як справедливо необхідно вирішувати суперечки, конфліктні ситуації, які дуже часто виникають у повсякденному житті, та яку роль виконує суд при вирішенні таких спорів. Судді продемонстрували суддівську мантію та нагрудний знак.

Головною частиною уроку став перегляд мультфільму «Їжак проти Рака», створеного ГО «АРССУ» у співпраці з анімаційною студією ToonDrive за технічного адміністрування РЦ «ГУРТ» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Учні спробували себе в ролі судді та поділилися на дві команди – одні стали на бік Їжака, інші на бік Рака. Судді разом із дітьми обговорили проблему, яка виникла в сюжеті мультфільму, а саме під час суперечки між Їжаком та Раком, висловлювали свої думки з приводу позицій головних героїв мультфільму та намагались справедливо вирішити спір між ними.

На завершення заходу школярі отримали Диплом за участь у Всеукраїнській акції «Урок справедливості», книжку та наліпки клубу «Справедливці».

 

 

#арссу #клубсправедливці #справедливці3 #UNRPP