flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер висвітлила особливості розгляду справ про банкрутство юридичних осіб

15 листопада 2021, 17:19

 

На минулому тижні суддя-спікер Господарського суду Одеської області Лілія Грабован стала одним з лекторів періодичного навчання суддів на всеукраїнському семінарі з проблемних питань застосування Кодексу України з процедур банкрутства (КУзПБ), де виступила з інтерактивною лекцією на тему: «Правові аспекти відкриття провадження у справах про банкрутство юридичної особи за заявою боржника».

Захід був організований Національною школою суддів України за допомогою системи відеоконференції ZOOM.

Під час лекції суддя-спікер висвітлила основні питання, які стосуються:

  • правових підстав та умов відкриття провадження у справах про банкрутство;
  • проблем застосування норм КУзПБ, які регулюють відкриття провадження у відповідних справах;
  • правових підходів встановлення наявності ознак неплатоспроможності та неплатоспроможності, як підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство за заявою боржника;
  • прогалин правового регулювання реалізації боржником права на подання заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство та повноважень господарського суду при розгляді цих заяв.

Окрема увага була приділена актуальній судовій практиці Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду щодо розгляду зазначених справ. 

Систематичне проведення відповідних навчань дають можливість обговорити з колегами по всій Україні проблемні питання, які виникають у повсякденній професійній діяльності суддів та обмінялись досвідом щодо розв’язання цих питань.

З презентацією лекції можна ознайомитись за допомогою наступного посилання.

Фото: Національна школа суддів України