flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Одеської області продовжується серію просвітницьких заходів за участі студентів-правників в умовах карантинних обмежень

27 жовтня 2021, 16:19

 

Сьогодні в Господарському суді Одеської області пройшло судове засідання за участю студентів 3 й 4 курсу спеціальності «право» Міжнародного гуманітарного університету та студентів 3 курсу спеціальності «право» Фахового коледжу Міжнародного гуманітарного університету разом з к.ю.н., доцентом кафедри державно-правових дисциплін МГУ Антоніною Згамою у режимі відеоконференції за допомогою сервісу ZOOM.

Справа розглядається під головуванням судді-спікера Юлії Щавинської.

Молоді правники мали змогу спостерігати за підготовчим засіданням по справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю до Державного підприємства «Адміністрація морських портів України» про стягнення грошових коштів, набутих без достатньої правової підстави.

У засіданні понад 60 майбутніх юристів мали змогу спостерігати за тим, як суд розглядає клопотання сторін та заслуховує їх правові позиції по справі.

Після завершення судового засідання суддя-спікер поспілкувалася зі студентами, відповіла на їх запитання та роз’яснила окремі положення подання документів за допомогою системи «Електронний суд» й можливості проведення судових засідань у режимі відеоконференції.

Відвідування судових засідань за допомогою сервісу ZOOM дає студентам відмінну можливість підкріпити власні теоретичні знання практичними навичками, які вони можуть отримати під час дистанційного перебування у залі судового засідання.