flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судове засідання зі студентами у форматі ZOOM-конференції як виклик сьогодення

20 жовтня 2021, 09:42

 

Запровадження карантинних обмежень через установлення в місті Одеса та Одеській області червоної зони спонукають шукати безпечні шляхи для продовження серії просвітницьких заходів у Господарському суді Одеської області з дотриманням усіх можливих протиепідемічних заходів.

 Так, за допомогою системи відеоконференції ZOOM до нас долучились студенти 4-го курсу Факультету цивільної й господарської юстиції Національного університету «Одеська юридична академія» під керівництвом к.ю.н., доцента кафедри господарського права і процесу Антоніни Згами. 

Майбутні правники були присутні на судовому засіданні по розгляду справи про неплатоспроможність фізичної особи в рамках вивчення дисципліни «Модельний господарський суд».

Справа розглядається під головуванням судді Володимира Найфлейша. 

В засіданні були присутні 20 студентів, які мали змогу спостерігати за розглядом справи про визнання фізичної особи банкрутом у зв’язку з її неплатоспроможністю. У зв’язку з тим, що студенти тільки розпочали вивчення господарського процесу, вчасності процедури розгляду справ про банкрутство, вони дуже уважно спостерігали за тим, що відбувається у залі судового засідання.

Наостанок суддя поспілкувався з майбутніми юристами та роз’яснив їм окремі положення Кодексу України з процедур банкрутства.

Навіть в умовах карантину судові засідання Господарського суду Одеської області завжди відкриті для молоді, яка зацікавлена у розвитку власних юридичних навичок.