flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навіть влітку студенти цікавляться діяльністю суду

29 червня 2021, 17:49

Сьогодні в рамках ознайомчої практики до Господарського суду Одеської області завітали студенти 2 курсу факультету цивільної та господарської юстиції Національного університету «Одеська юридична академія» разом з доцентом кафедри цивільного процесу Наталією Валковою

 Студенти мали нагоду бути присутніми на судовому засіданні по справі щодо визнання одностороннього правочину недійсним та скасування наказу. Справа розглядається під головуванням судді Дмитра Бездолі.

Під час судового засідання майбутні правники мали змогу спостерігати за тим, як сторони по справі заявляли клопотання й приводили власні аргументи та заперечення щодо заявлених клопотань, як суддя вирішував питання щодо задоволення або відмову у задоволенні клопотання, виходив до нарадчої кімнати та проголошував вступну та резолютивну частини ухвали.

Після завершення засідання суддя поспілкувався із молодими правниками, пояснив суть спору та відповів на запитання, які виникли у студентів.

Завершальним етапом візиту стала екскурсія відділом документального забезпечення (канцелярія), яку провела начальник відділу – Надія Стадніченко.

Завдяки постійній співпраці між Господарським судом Одеської області та Одеськими юридичними ВУЗами велика кількість студентів, які обрали для себе юридичну спеціальність, мають відмінну можливість відвідувати суд та судові засідання, навчатись, спостерігаючи за професіоналами у своїй справі.