flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні Одеського юридичного ліцею поцікавились роботою суду та відвідали судове засідання

14 червня 2021, 18:11

Сьогодні до Господарського суду Одеської області завітали учні Одеського юридичного ліцею в рамках професійної орієнтації щодо майбутнього вибору професії. Однією з основних цілей, з якою вони завітали до суду, стала можливість познайомитись з роботою структурних підрозділів суду та відвідати судове засідання.

На початку зустрічі учні поспілкувались з помічником голови суду Каріною Березовською, яка розповіла їм про організацію роботи суду, діяльність усіх структурних підрозділів та про те, які саме справи належать до господарських спорів та яка їх відмінність від інших юрисдикцій.

Після того ліцеїсти відправились на екскурсію будівлею суду та завітали до аналітично-інформаційного, статистичного відділів та до канцелярії суду. Начальник канцелярії розповіла про прийом та реєстрацію вхідної кореспонденції та надала можливість студентам відвідати «Єдино вікно».

Наостанок учні мали нагоду бути присутнім на судовому засіданні по розгляду господарської справи щодо відшкодування збитків за неправомірне використання доменного ім’я під головуванням судді-спікера Юлії Щавинської. Розгляд цієї справи цікавий її новизною та малою кількістю схожих справ як в Господарському суді Одеської області, так і в Україні в цілому.

Після завершення судового засідання суддя поспілкувалася з учнями 10-го класу, надала деякі пояснення щодо справи й перебігу судового процесу та відповіла на запитання, що виникли в учнів під час розмови.

Відвідання суду та судових засідань учнями випускних класів є відмінною можливістю побачити роботу судової влади з середини та знайти відповідь на питання щодо вибору майбутньої спеціальності.