flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проєкт «Модельний розгляд господарської справи»: просвіщає, навчає та надихає

21 травня 2021, 11:28

Проєкт «Модельний розгляд господарської справи» став гарною традицією Господарського суду Одеської області. На цей раз відбулось підготовче засідання по реальній господарській справі студентами Національного університету «Одеська юридична академія».

Студенти перевтілились у суддів, секретаря судового засідання, прокурорів, представників позивача та відповідача. Як і завжди розгляд справи проходив у спосіб максимально наближений до реальності.

Наприкінці заходу колегія суддів закрила підготовче провадження та призначила справу до розгляду по суті на 26 травня 2021 року.

За ходом судового засідання спостерігали голова Господарського суду Одеської області Володимир Петров разом з суддею-тренером Юрієм Шаратовим та к.ю.н., доцент кафедри господарського права і процесу НУ «ОЮА» Вадим Попелюк. По закінченню заходу вони оцінили рівень підготовки студентів та надали свої коментарі, зауваження й поради учасникам заходу.

Для студентів Національного університету «Одеська юридична академія» розгляд модельної справи був дебютним. Однак, незважаючи на хвилювання, студенти показали високий рівень підготовки та знань у процесуальному законодавстві.