flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді долучились до обговорення питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень

26 березня 2021, 16:17

 

26 березня 2021 року відбувся круглий стіл на тему: «Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень: новітня практика Верховного Суду» . Від Господарського суду Одеської області участь у заході взяли голова суду Володимир Петров, судді Наталія Рога та Юлія Щавинська.

Круглий стіл був організований Касаційним господарським судом у складі Верховного Суду за допомогою платформи відеоконференції ZOOM.

Основними темами для обговорення стали:

·        загальні питання та особливості застосування закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»;

·        державна реєстрація як юридичний факт;

·        співвідношення державної реєстрації земельних ділянок та державної реєстрації речових прав на них;

·        оскарження рішень державного реєстратора в адміністративному порядку: особливості, проблеми та перспективи;

·        юридичні спори та способи захисту порушеного права у спорах, пов’язаних з державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;

·        перегляд підходів до визначення ефективних способів захисту права власності на нерухоме майно.

Судді Господарського суду Одеської області активно долучались до обговорення важливих юридичних аспектів державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, ставили влучні питання, надавали власні міркування та приводили актуальні правові позиції Верховного Суду.

Відповідні заходи являють собою гарний майданчик для обговорення широким колом юристів ключових проблемних питань застосування як процесуального законодавства, так і окремих законів України.

Із записом трансляції можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/3rpC4XJ