flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд припинив незаконне користування земельною ділянкою національного парку «Тузловські лимани»

17 березня 2021, 16:53

 

Суддя Господарського суду Одеської області Волков Р.В. розглянув справу №916/3257/20 за позовом прокуратури в інтересах держави в особі Одеської обласної державної адміністрації та Державного агентства лісових ресурсів України до фізичної особи-підприємця Саченко С.П. та Державного підприємства «Саратське лісове господарство» за участі третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивачів Національного природного парку «Тузловські лимани» про визнання недійсною додаткової угоди та зобов'язання звільнити земельну ділянку площею 28,8 га.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилався на  порушення вимог лісового та земельного законодавства під час використання земельної ділянки лісогосподарського призначення, розташованої у 6 кварталі лісового урочища «Лебедівка» на території національного природного парку «Тузловські лимани».

У зв’язку з тим, що після відкриття провадження у справі відповідачем було звільнено та повернуто земельну ділянку площею 28,8 га її законному користувачу, суд ухвалив закрити провадження в частині позовних вимог щодо звільнення зазначеної земельної ділянки.

Дослідивши матеріали справи та заслухавши пояснення сторін, суд вирішив задовільнити позовні вимоги прокуратури в частині визнання недійсною додаткової угоди між ДП "Саратське лісове господарство" та ФОП Саченком С.П.

Повний текст судового рішення буде складено 22 березня 2021року.  

 

 

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).