flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки XVІII чергового з'їзду суддів України

12 березня 2021, 10:24

 

Вчора завершився триденний ХVІІІ черговий з'їзд суддів України, який був скликаний відповідно до рішення Ради суддів України.

З’їзд проходив у приміщенні Конгрес-холу готелю «Президент» у м. Київ.

Делегатом від Господарського суду Одеської області виступила суддя Тетяна Д’яченко.

У порядку денному З’їзду були питання щодо:

·        обрання членів Вищої ради правосуддя;

·        призначення судді Конституційного Суду України;

·        обрання Ради суддів України;

·        заслуховування інформації органів суддівського самоврядування щодо забезпечення незалежності судів і суддів та стану організаційного й фінансового забезпечення діяльності судів.

І – За результатами роботи першого дня XVIІI чергового з'їзду суддів України було обрано трьох членів Вищої ради правосуддя Сергія Болотіна, Віталія Саліхова та Валерія Сухового. Кожен з них склав присягу члена ВРП.

ІІ - Під час наступного дня роботи З'їзду відбувся другий тур таємного голосування, під час якого обрали четвертого члена Вищої ради правосуддя Інну Плахтій.

Крім того, під час цього дня делегати З'їзду за допомогою таємного голосування обрали 29 членів Ради суддів України.

ІІІ – За результатами останнього дня роботи XVIІI чергового з'їзду суддів України було обрано ще трьох членів Ради суддів України.

Також, делегати З'їзду заслухали  звіт т.в.о. Голови Державної судової адміністрації України Людмили Гізатуліної про діяльність ДСА України та організаційне, фінансове й матеріально-технічне забезпечення діяльності органів судової влади.

Під час З’їзду делегати не змогли обрати суддю Конституційного Суду України, так як не один з кандидатів не зміг набрати необхідну кількість голосів. У зв’язку з цим буде оголошений новий конкурс на посаду.

Вітаємо новообраних членів Вищої ради правосуддя та Ради суддів України та бажаємо плідної праці у майбутньому.

Із записом трансляції ХVІІІ чергового з'їзду суддів України можна ознайомитись за наступним посиланням: https://bit.ly/3lagRiL