flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд повернув у державну власність приміщення по вулиці Маразліївська

16 січня 2021, 12:05

 

Суддя Господарського суду Одеської області Невінгловська Ю.М. розглянула справу №916/3332/19 за позовом прокурора в інтересах держави в особі Фонду державного майна України до Одеської міської ради (ОМР), Виконавчого комітету ОМР, Товариства з обмеженою відповідальністю «Одеса та Одесити» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Укрвтормет» про визнання частково незаконними та скасування рішень, визнання недійсними свідоцтва про право власності й договорів купівлі-продажу майна та витребування майна.

В обґрунтування позовних вимог, прокурор зазначив, що внаслідок оскаржуваних рішень органу місцевого самоврядування було відчужено нежитлове приміщення, що знаходиться у місті Одесі по вулиці Маразліївська та в якому раніше знаходилось бомбосховище, що має загальнодержавне значення та не підлягає приватизації.  

Дослідивши матеріали справи та заслухавши пояснення сторін, судом встановлено, що Одеська міська рада та Виконавчий комітет вийшли за межі наданих їм законом повноважень, здійснивши відчуження зазначеного приміщення, оскільки спірне майно є захисною спорудою та відноситься до об’єктів загальнодержавного значення, приватизація яких заборонена.

 Таким чином, за результатом розгляду справи №916/3332/19 суд вирішив:

·        позов задовольнити частково;

·        визнати незаконним та скасувати пункт рішення ОМР «Про перелік об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Одеси, що підлягають приватизації та відчуженню у 2004 році та внесення змін до рішень Одеської міської ради»;

·        визнати незаконним та скасувати пункт рішення Виконавчого комітету ОМР «Про реєстрацію об’єктів комунальної власності м. Одеси» в частині включення нежитлового приміщення, що знаходиться у місті Одеса по вулиці Маразліївська;

·        визнати недійсним та скасувати свідоцтво про право власності видане Виконавчим комітетом ОМР на зазначене нежитлове приміщення;

·        визнати недійсними договори купівлі-продажу, що були укладені спочатку між ОМР та ТОВ «Одеса та Одесити», а згодом між ТОВ «Одеса та Одесити» та ТОВ «Компанія «Укрвтормет».

 

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).