flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До  уваги Кузнєцова Олексія Петровича, фермерського господарства "Гектор-К"

25 квітня 2024, 16:13

На виконання ст. 12-1 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" № 1207-VII від 15.04.2014р. (в редакції Закону № 2217-IX від 21.04.2022р.) господарський суд Одеської області повідомляє Кузнєцова О.П., ФГ "Гектор-К", що рішенням господарського суду Одеської області від10.04.2024р. було задоволено позов.

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua

___________________________________________

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"10" квітня 2024 р.

м. Одеса 

Справа № 916/4276/23

 

Господарський суд Одеської області

У складі судді  Желєзної С.П.

Секретаря судових засідань Босової Ю.С.

За участю представників сторін:

Від позивача:  Ніценко О.С. в порядку самопредставництва;

Від відповідачів:  не з'явились;

 

Розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом публічного акціонерного товариства “Укргазбанк”, до  фермерського господарства “Гектор-К”,   Кузнєцова Олексія Петровича про солідарне стягнення 695 642,13 грн., –

ВСТАНОВИВ:

 

Публічне    акціонерне    товариство    акціонерний банк „Укргазбанк” (далі по тексту – ПАТ АБ „Укргазбанк”) звернулось    до господарського суду із позовною заявою до фермерського господарства „Гектор-К” (далі по тексту – ФГ „Гектор-К”), Кузнєцова Олексія Петровича (далі по тексту – Кузнєцова О.П.) про солідарне  стягнення  заборгованості у загальному розмірі 695 642,13 грн., яка складається із заборгованості за кредитом у розмірі,  яка складається із поточної заборгованості  за кредитом у розмірі 368 940,00 грн., простроченої заборгованості за кредитом у розмірі 166 963,72 грн., поточної заборгованості за процентами у розмірі 13 485,09 грн., простроченої заборгованості за процентами у  розмірі 94 828,51 грн., заборгованості по процентам у розмірі 50  083,21 грн. (компенсація процентів за програмою Фонду розвитку підприємництва), заборгованості  по комісії у розмірі 1 341,60 грн. Позовні вимоги обґрунтовані  фактом неналежного виконання ФГ  „Гектор-К” зобов’язань за  кредитним договором від 09.07.2021, виконання  зобов’язань за яким було забезпечено договором поруки від 09.07.2021, укладеним між позивачем та  Кузнєцовим О.П.

Ухвалою суду від 09.10.2023 дана справа була призначена до розгляду    за правилами загального    позовного провадження. При цьому, судом було    витребувано у Міністерства соціальної політики України  інформацію щодо Кузнєцова О.П.  з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Кузнєцов  О.П.  згідно відомостей з Єдиного    державного реєстру    юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань виступає    учасником та одночасно керівником   ФГ „Гектор-К”. Згідно даних    вказаного    реєстру, а також    згідно даних Єдиного державного демографічного реєстру   Кузнєцов  О.П.  зареєстрований    за адресою: 75722, Херсонська область, Скадовський район, смт. Лазурне,  вул. Миру, буд. 7.

За вказаною вище адресою згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань також знаходиться ФГ „Гектор-К”.

Поряд з цим, вся територія Скадовського району згідно з наказом    Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України №309 від 22.12.2022р.    (із змінами)    включена    до Переліку    територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, датою початку тимчасової окупації є 24.02.2022.  

Відповідно до ч. 1 ст. 12-1 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" № 1207-VII від 15.04.2014 якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання. Суд викликає або повідомляє таких учасників справи про дату, час і місце інших судових засідань чи про вчинення відповідної процесуальної дії через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання або вчинення відповідної процесуальної дії. З опублікуванням такого оголошення відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

На виконання    вимог Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України"  ФГ „Гектор-К”, Кузнєцов  О.П. були повідомлені про розгляд судом даної справи шляхом публікації всіх     ухвал суду на офіційному веб-сайті суду. Крім того, додатково ухвали суду були направлені на електронну пошту ФГ „Гектор-К”,   зазначену    у позовній    заяві.  

06.11.2023  від Міністерства соціальної політики України надійшло повідомлення, що Кузнєцов  О.П. не перебуває на обліку внутрішньо переміщених осіб.  

З огляду на викладене, господарський суд доходить висновку    про належне повідомлення ФГ „Гектор-К”, Кузнєцова  О.П. про розгляд  судом даного спору. Оскільки відповідачами    не було надано суду відзиву на позов, справа розглядається за наявними в ній матеріалами відповідно до ст. 178 ГПК України.  

Дослідивши матеріали справи,  заслухавши доводи та пояснення  представника позивача, господарський суд встановив наступне.

30.01.2020 між АБ „Укргазбанк” та Фондом розвитку підприємництва було укладено договір №1 про співробітництво за програмою “Доступні кредити 5-7-9%”, відповідно до п. 2.1 якого Фонд надає державну підтримку на користь суб'єктів підприємництва    за Програмою в порядку передбаченому договором, а Уповноважений банк зобов'язується вчиняти всі необхідні дії щодо виконання своїх зобов'язань за цим договором. Виконання Уповноваженим банком своїх зобов'язань за цим договором та/або іншими договорами, що укладатимуться сторонами в рамках реалізації Програми, здійснюється    Уповноваженим банком без стягнення плати з Фонду.

АБ „Укргазбанк”    було    затверджено Правила надання кредиту клієнтам мікро- та малого бізнесу за Програмою фінансової державної підтримки суб'єктів мікро- та малого підприємництва “Доступні кредити 5-7-9%” в АБ “Укргазбанк”, які    є публічною пропозицією (офертою) у розумінні статей 640-644 Цивільного кодексу України укласти із Банком договір про надання кредиту.    Ці Правила надання кредиту клієнтам мікро- та малого бізнесу за Програмою фінансової державної підтримки суб'єктів мікро- та малого підприємництва “Доступні кредити 5-7-9%” в АБ “Укргазбанк” (далі - Правила), разом із договором про приєднання до Правил та всіма додатками до них складають договір про надання кредиту. Правила набирають чинності з дати їх офіційного оприлюднення на Сайті Банку та діють до дати офіційного оприлюднення заяви про їх відкликання на Сайті Банку. Приєднання Клієнта до Правил (акцептування даної публічної пропозиції у відповідності із ст.ст. 633, 634 Цивільного кодексу України) здійснюється шляхом підписання договору про приєднання до Правил за встановленою АБ “Укргазбанк” формою. Датою укладення договору про надання кредиту є дата договору про приєднання.  

Положеннями п. 2.9. Правил надання кредиту    передбачено, що неможливість здійснення Банком перерахування коштів для компенсації процентної ставки за кредитом Позичальника, у зв'язку із невчасним перерахуванням / не перерахуванням Фондом розвитку підприємництва необхідної суми коштів на рахунок умовного зберігання (ескроу), впродовж 6 місяців поспіль, не є підставою для визнання такої заборгованості Позичальника зі сплати процентів за договором надання кредиту простроченою. Нараховані Банком проценти за користування Позичальником кредитними коштами за період відсутності на рахунку умовного зберігання (ескроу) коштів для компенсації процентної ставки за кредитом Позичальника, підлягають сплаті Позичальником Банку.  

09.07.2021  між    АБ „Укргазбанк” (Банк) та  ФГ „Гектор-К” (Позичальник) було укладено договір №1290/2021/ХОД-МСБ-НВКЛ про приєднання до Правил надання кредиту клієнтам мікро- та малого бізнесу за Програмою фінансової державної підтримки суб'єктів мікро- та малого підприємництва “Доступні кредити 5-7-99а” в АБ “Укргазбанк” (далі по тексту – договір про приєднання), відповідно до п. п. 1-4 якого сума кредиту    за цим договором становить 670     800,00 грн. Кредитна лінія відкривається на період з 09.07.2021 по 15.12.2025 року. Позичальник  зобов’язується сплачувати Банку комісію у  розмірі та порядку, визначеному тарифами, які наведені в додатку №2 до договору. Цільове використання кредитних коштів: на придбання с/г техніки та обладнання.

Згідно з п.5 договору від 09.07.2021 кредитні кошти надаються Банком Позичальнику на підставі письмової заяви на отримання кредиту Позичальника відповідно до додатку №1    до Правил   в межах невикористаного залишку ліміту кредитної лінії згідно з графіком зменшення ліміту  кредитної лінії  окремими траншами. Надання Банком кредитних коштів за цим договором про приєднання    здійснюється за умови:  

- сплати Позичальником відповідних комісій Банку, термін сплати яких настав, згідно з тарифами    до цього договору про приєднання;  

- виконання вимог п. 10 цього договору про приєднання щодо забезпечення виконання Позичальником своїх    зобов'язань за договором про надання    кредиту.

Відповідно до п. 6 договору від 09.07.2021   за користування кредитом в межах строку кредитування,    визначеного у п. 2    цього договору про приєднання, Позичальник сплачує Банку проценти за користування кредитними коштами з урахуванням встановленого графіку зменшення ліміту кредитної лінії за договором про приєднання (строкова заборгованість):  

- при дотриманні Позичальником умов Програми та/або умов цього договору про приєднання у розмірі, що станом на дату укладання цього договору    складає 7 %    річних (далі - компенсаційна процентна ставка). Розмір компенсаційної процентної ставки переглядається та встановлюється Банком щоквартально згідно з процедурою, визначеною в розділі 7 Правил відповідно до умов програми.  

- при неподанні або несвоєчасному поданні    Позичальником у строк, вказаний в п. 7.2.2. Правил, звітності щодо кількості працівників Позичальника, розмір компенсаційної процентної ставки складає 7 % річних на наступний за звітним календарний квартал.  

- при недотриманні Позичальником умов Програми та/або умов цього договору про приєднання, а також у випадках    передбачених    цим договором про приєднання     у розмірі, який встановлюється та переглядається Банком щоквартально згідно з процедурою, визначеною в розділі 7 Правил, та станом на дату цього договору про приєднання складає суму значення    індексу URID3m    для    національної валюти, станом на попередній банківський день, що передує даті укладання кредитного договору та значення фіксованої маржі 7,0 (сім  цілих нуль десятих) процентних пункти (далі - базова процентна ставка).

Розміри процентної ставки у випадку порушення Позичальником своїх зобов’язань за договором  від  09.07.2021 визначені у п. 7 договору.

У додатку №1 до договору від 09.07.2021 сторонами було викладено графік платежів    за договором, згідно якого останній платіж у розмірі 33     540,00грн. має бути сплачений Позичальником 16.11.2025.

09.07.2021  між АБ „Укргазбанк” (Кредитор),  ФГ „Гектор-К”  (Позичальник), Кузнєцовим  О.П. (Поручитель) було укладено договір поруки №1290/2021/ХОД-МСБ-НВКЛ-П, відповідно до п. 1 якого Поручитель зобов'язується перед    Кредитором    відповідати за виконання Позичальником зобов'язань по договору №1290/2021/ХОД-МСБ-НВКЛ  про приєднання    до Правил надання кредиту клієнтам мікро- та малого бізнесу за Програмою фінансової державної підтримки суб'єктів мікро- та малого підприємництва “Доступні кредити 5-7-9%” в АБ “Укргазбанк” від 09.07.2021,  а також договорів про внесення змін та додаткових договорів до нього, (далі по тексту - кредитний договір). Поручитель надає свою згоду на зміни умов кредитного договору, які призведуть або можуть призвести до збільшення обсягу його відповідальності, а також підтверджує, що такі зміни не потребують отримання Кредитором будь-якого додаткового погодження у майбутньому,    в тому числі,    укладення сторонами за цим договором додаткової (-их) угоди/договору    тошо.

Згідно з п. 1.2 договору поруки №1290/2021/ХОД-МСБ-НВКЛ-П від 09.07.2021   Поручитель несе солідарну    відповідальність з Позичальником перед Кредитором за виконання зобов'язань    по кредитному договору.

На підтвердження факту видачі  ФГ „Гектор-К”  кредитних коштів АБ „Укргазбанк” було надано виписку по рахунку ФГ „Гектор-К”  за період з  09.07.2021 по 26.09.2023,    з якої  вбачається, що 09.07.2021  відповідачем за рахунок кредитних коштів було придбано с/г техніку  на загальну суму 670     800,00 грн. 

Вирішуючи питання про правомірність та обґрунтованість заявлених в межах даної справи позовних вимог, суд виходить із наступного.

Так, згідно зі ст. 11 ЦК України цивільні права та обов`язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов`язки. Підставами виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема, є: договори та інші правочини.

Відповідно до ч.1 ст. 179 Господарського кодексу України майново-господарські зобов`язання, які виникають між суб`єктами господарювання або між суб`єктами господарювання і негосподарюючими суб`єктами - юридичними особами на підставі господарських договорів, є господарсько-договірними зобов`язаннями.

Статтею 193 ГК України встановлено, що суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

Частиною 1 статті 626 ЦК України передбачено, що договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків.

Частина 1 статті 202 ЦК України визначає, що правочином є дія особи, спрямована на набуття, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків.

При цьому за правилами статті 14 ЦК України цивільні обов`язки виконуються у межах, встановлених договором або актом цивільного законодавства.

У відповідності до ч. 2 ст. 509 ЦК України зобов`язання виникають з підстав, встановлених ст. 11 цього Кодексу, у тому числі і з договорів. Згідно ст. 629 ЦК України договір є обов`язковим для виконання сторонами. Зобов`язання, в свою чергу, згідно вимог ст.ст. 525, 526 ЦК України, має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу. Одностороння відмова від виконання зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається.

Згідно з ч. 1 ст. 1054 ЦК України, за кредитним договором банк або інша фінансова установа (кредитодавець) зобов`язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов`язується повернути кредит та сплатити проценти.

Відповідно до ст. 526 ЦК України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом (ст. 525 ЦК України).

Статтею 530 Цивільного кодексу України встановлено, що якщо у зобов`язанні встановлений строк його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк.

Частиною 2 ст. 1054 ЦК України передбачено, що до відносин за кредитним договором застосовуються положення параграфа 1 глави 71 („Позика), якщо інше не встановлено цим параграфом і не випливає із суті кредитного договору.

Згідно ч. 1 ст. 1046 ЦК України встановлено, що за договором позики одна сторона (позикодавець) передає у власність другій стороні (позичальникові) грошові кошти або інші речі, визначені родовими ознаками, а позичальник зобов`язується повернути позикодавцеві таку ж суму грошових коштів (суми позики) або таку ж кількість речей того ж роду та такої якості.

Згідно з ч. 1 ст. 1048 ЦК України позикодавець має право на одержання від позичальника процентів від суми позики, якщо інше не встановлено договором або законом. Розмір і порядок одержання процентів встановлюються договором. Якщо договором не встановлений розмір процентів, їх розмір визначається на рівні облікової ставки Національного банку України. У разі відсутності іншої домовленості сторін проценти виплачуються щомісяця до дня повернення позики.

Водночас вимогами ч. 1 ст. 1049 ЦК України передбачено, що позичальник зобов`язаний повернути позикодавцеві позику (грошові кошти у такій самій сумі або речі, визначені родовими ознаками, у такій самій кількості, такого самого роду та такої самої якості, що були передані йому позикодавцем) у строк та в порядку, що встановлені договором. Якщо договором не встановлений строк повернення позики або цей строк визначений моментом пред`явлення вимоги, позика має бути повернена позичальником протягом тридцяти днів від дня пред`явлення позикодавцем вимоги про це, якщо інше не встановлено договором.

Відповідно до ч. 2 ст. 1050 ЦК України якщо договором встановлений обов'язок позичальника повернути позику частинами (з розстроченням), то в разі прострочення повернення чергової частини позикодавець має право вимагати дострокового повернення частини позики, що залишилася, та сплати процентів, належних йому відповідно до статті 1048 цього Кодексу.

Статтями 610, 612 ЦК України встановлено, що порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання). Боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов`язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Господарським судом під час вирішення    даного спору було встановлено, що АБ „Укргазбанк” на виконання  кредитного договору від 09.07.2021 було  видано  ФГ „Гектор-К”   грошові кошти у розмірі  670     800,00 грн., що підтверджується випискою по позичковому  рахунку за період з  09.07.2021 по 26.09.2023.

Проте, як з`ясовано судом та не спростовано  ФГ „Гектор-К”  на дату звернення Банку  до суду  із даними позовними вимогами, тобто на  26.09.2023 – дату відбитку календарного штемпеля  на конверті, відповідач згідно з графіком зменшення ліміту  кредитування (додаток №1) до договору не повернув  позивачу кредитні кошти у загальному розмірі 368     940,00 грн.,  що стало підставою для  звернення АБ „Укргазбанк” до суду із вимогою про дострокове погашення  кредиту у загальному розмірі 535 903,72   грн., з яких 368 940,00 грн. - поточна    заборгованість,  166 963,72 грн. – прострочена    заборгованість.  

З викладених обставин господарський суд, перевіривши здійснений Банком розрахунок    процентів    за користування кредитом, які були нараховані  до 20.09.2023 включно, дійшов висновку про    наявність правових підстав для присудження до стягнення із ФГ „Гектор-К”   заборгованості    за тілом кредиту у розмірі 535 903,72 грн. та    заборгованості    за процентами у розмірі 108 313,60 грн.,  з яких  13 485,09 грн. –  поточна заборгованість, 94 828,51 грн. – прострочена  заборгованість.

Банком у позовній    заяві    з посиланням на п.  2.9. Правил надання кредиту    заявлено до стягнення    заборгованість   за    процентам у розмірі  50   083,21 грн., які мали бути компенсовані    за програмою Фонду розвитку підприємництва. Враховуючи відсутність в матеріалах справи доказів компенсації    частини    процентів Фондом розвитку підприємництва, господарський суд доходить висновку про наявність правових підстав    для задоволення    заявлених    позивачем вимог у названій частині.

Крім того, Банком заявлено до стягнення  комісію у розмірі 1 341,60 грн. за обслуговування позичкового рахунку із урахуванням тарифів (додаток №2 до договору), якими передбачено, що Позичальник сплачує  комісію у розмірі 0,04%  від ліміту кредитної лінії щомісячно, тобто по 268,32 грн.  за місяць. Комісія у розмірі 1 341,60 грн. була розрахована за період з 09.07.2021 до 30.06.2022 із урахування здійснених  відповідачем  платежів. Перевіривши заявлений Банком  до стягнення розмір комісії, суд дійшов висновку про задоволення  вимог  АБ „Укргазбанк” у названій частині.

Відповідно до ст. ст. 541, 543 ЦК України солідарний обов'язок або солідарна вимога виникають у випадках, встановлених договором або законом, зокрема у разі неподільності предмета зобов'язання. У разі солідарного обов'язку боржників (солідарних боржників) кредитор має право вимагати виконання обов'язку частково або в повному обсязі як від усіх боржників разом, так і від будь-кого з них окремо. Кредитор, який одержав виконання обов'язку не в повному обсязі від одного із солідарних боржників, має право вимагати недоодержане від решти солідарних боржників. Солідарні боржники залишаються зобов'язаними доти, доки їхній обов'язок не буде виконаний у повному обсязі. Солідарний боржник не має права висувати проти вимоги кредитора заперечення, що ґрунтуються на таких відносинах решти солідарних боржників з кредитором, у яких цей боржник не бере участі. Виконання солідарного обов'язку у повному обсязі одним із боржників припиняє обов'язок решти солідарних боржників перед кредитором.     

З огляду на  укладення    09.07.2021  між АБ „Укргазбанк”,  ФГ „Гектор-К”, Кузнєцовим  О.П.  договору  поруки №1290/2021/ХОД-МСБ-НВКЛ-П,  за умовами якого Поручитель    відповідає    перед Кредитором як солідарний боржник, господарський суд дійшов висновку про наявність правових підстав для солідарного стягнення із відповідачів заборгованості  у загальному розмірі 695 642,13 грн.

Згідно вимог ст. 74 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. У разі посилання учасника справи на невчинення іншим учасником справи певних дій або відсутність певної події, суд може зобов`язати такого іншого учасника справи надати відповідні докази вчинення цих дій або наявності певної події. У разі ненадання таких доказів суд може визнати обставину невчинення відповідних дій або відсутності події встановленою.

Разом з тим, ст. 86 ГПК України передбачено, що суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності. Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Відповідно до ч. 2 ст. 617 ЦК України особа, не звільняється від відповідальності за порушення зобов`язання у разі відсутності у боржника необхідних коштів. Крім того, згідно ч. 1 ст. 625 ЦК України боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов`язання.

Підсумовуючи вищезазначене, суд доходить висновку щодо необхідності задоволення заявлених публічним акціонерним    товариством    “Укргазбанк”     до фермерського господарства “Гектор-К”,  Кузнєцова Олексія Петровича позовних вимог шляхом присудження до стягнення із відповідачів у солідарному порядку заборгованості у загальному розмірі 695 642,13 грн.

Судові витрати зі сплати судового збору покладаються судом на відповідачів    відповідно до ст. 129 ГПК України.

 

Керуючись ст. ст.  86, 129, 236 – 238, 240   ГПК України, суд,  -

 

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити.

 

2. Стягнути солідарно з фермерського господарства “Гектор-К” /75722, Херсонська область, Скадовський район, смт. Лазурне,  вул. Миру, буд. 7; ідентифікаційний код 40755807/,  Кузнєцова Олексія Петровича на користь публічного акціонерного товариства “Укргазбанк” /03087, м. Київ, вул. Єреванська 1; ідентифікаційний код  23697280/  заборгованість за кредитом у розмірі  535 903,72  грн. /п’ятсот тридцять п’ять  тисяч   дев’ятсот  три грн. 72 коп./,  заборгованість  за  процентами у розмірі 108 313,60 грн. /сто вісім тисяч триста тринадцять грн. 60 коп./, заборгованість  за  процентами у розмірі 50   083,21 грн. (компенсація процентів за програмою Фонду розвитку підприємництва) /п’ятдесят тисяч вісімдесят три грн. 21 коп./,   комісію  у розмірі 1  341,60 грн. /одна тисяча триста сорок  одна грн. 60 коп./,  судовий збір у розмірі 10 434,63 грн.  /десять тисяч чотириста тридцять чотири  грн. 63 коп./. 

 

Рішення набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 241  ГПК України.

Накази  видати після набрання рішенням законної сили.

Відповідно до ст. ст. 254, 256 ГПК України учасники справи, особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов'язки, мають право подати апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції до Південно-Західного апеляційного господарського суду протягом 20 днів з дня складання повного тексту рішення суду.

Повний текст рішення складено  22 квітня 2024 р.

 

 

            Суддя                                                                               С.П. Желєзна