flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги: Фізичної особи – підприємця Масловської Зінаїди Олександрівни (65006, Одеська обл., м. Одеса, вул. Мацієвської, буд. 60)

14 березня 2024, 14:49

image

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"20" грудня 2023 р.

м. Одеса  

Справа № 916/5478/23

 

Господарський суд Одеської області у складі судді Рога Н.В., розглянувши матеріали вх.№6061/23

 

За позовом: Одеського квартирно-експлуатаційного управління (65058, м. Одеса, вул. Армійська, буд. 18, код ЄДРПОУ 08038284, електронна адреса: odesakeu@post.mil.gov.ua)

До відповідача: Фізичної особи – підприємця Масловської Зінаїди Олександрівни (65006, Одеська обл., м. Одеса, вул. Мацієвської, буд. 60, РНОКПП – 2338619965)

про стягнення 

ВСТАНОВИВ:

 

Позивач – Одеське квартирно-експлуатаційне управління, звернувся до Господарського суду Одеської області з позовною заявою до Фізичної особи – підприємця Масловської Зінаїди Олександрівни про стягнення суми основного боргу у розмірі 1     399 грн 96 коп., пені у розмірі 1 206 грн 15 коп.; 3% річних у розмірі 95 грн 85 коп., інфляційних втрат у розмірі 515 грн 16 коп. 

Відповідно до ст.12 Господарського процесуального кодексу України, в редакції Закону України від 03.10.2017р. №2147-VІІІ, чинної з 15.12.2017р., господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного або позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до ч.ч.1,2 ст. 247 ГПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Згідно з ч. 5 ст. 252 ГПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

З урахуванням зазначеного, враховуючи що дана справа за критерієм ціни позову (до ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб) відноситься до малозначних справ, а обсяг та характер доказів у справі не потребують розгляду справи з повідомленням (викликом) сторін, суд зазначає, що справу №916/5478/23 слід розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи у порядку письмового провадження.

     

Керуючись ст.ст. 12, 176, 234, 247, 250-252 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

 

1. Відкрити провадження у справі № 916/5478/23.

2. Прийняти справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження. Розгляд справи здійснювати без повідомлення учасників справи у порядку письмового провадження.

3. Запропонувати позивачу: у 10-денний строк з дня отримання відзиву (у випадку його надання відповідачем) надіслати на адресу відповідача та суду відповідь на відзив та надати докази надсилання.

4. Запропонувати відповідачу: у 15-денний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження надати до суду та надіслати позивачу відзив на позовну заяву та документи, що підтверджують викладені у ньому обставини, та надати докази відправки, зазначити електронну адресу для направлення процесуальних документів по справі.

5. Роз’яснити сторонам про можливість звернення до суду з клопотанням про призначення проведення розгляду справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін у строки, визначені ч.7 ст. 252 ГПК України.

6. Суд доводить до відома учасників судового процесу, що у зв’язку із скрутним станом фінансового забезпечення судів та неможливістю придбавати папір, витратні матеріали, здійснювати заправку оргтехніки, керуючись рішенням Ради суддів України від 05.08.2022р. №26, всі документи мають подаватися до суду у паперовій формі.

При цьому, виклики та повідомлення, направлення судом процесуальних документів учасникам судових проваджень буде здійснюватися за допомогою електронної пошти та/або з використанням вказаних учасниками судового провадження номерів мобільних телефонів або шляхом розміщення на офіційному сайті Господарського суду Одеської області.

У зв’язку з цим суд зобов’язує учасників судового процесу у документах по суті справи, заявах та клопотаннях, що подаються ними до суду, надавати інформацію щодо всіх наявних у них засобів мобільного зв’язку, інтернет ресурсів, через які учасники судових проваджень зможуть комунікувати з судом (або офісом судді) за допомогою месенджерів, які дозволяють отримати інформацію про доставку відповідного повідомлення, процесуального документа, та отримати інформацію про їх прочитання.

Суд закликає учасників судового провадження з розумінням поставитися до існуючих проблем фінансування судової гілки влади в умовах воєнного стану; з розумним інтервалом часу цікавитися провадженням у їх справах, добросовісно користуватися належними процесуальними правами та неухильно виконувати процесуальні обов’язки; зареєструвати електронну адресу в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі; зареєструватися в підсистемі “Електронний кабінет” Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи; використовувати функціонал “Електронного кабінету” для ознайомлення з поданими документами в електронній формі; при подачі до суду процесуальних документів зазначати електронну адресу в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або іншу електронну адресу, через яку суд може здійснювати комунікацію; при подачі до суду процесуальних документів зазначати мобільний номер телефону та найбільш зручний месенджер, через які суд може здійснювати виклики та повідомлення, або обмінюватися електронними документами.

 

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://od.arbitr.gov.ua

Ухвала набирає законної сили в порядку ст.235 ГПК України та оскарженню не підлягає.

 

Суддя                                                                                                                                     Н.В. Рога