flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги : Релігійній Громаді Християн Віри Євангельскої  в м. Нова Каховка   74900, Херсонська область,     місто Нова Каховка, пр. Дніпровський, буд. 14-А.

22 листопада 2023, 12:10

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

 

"21" листопада 2023 р.

м. Одеса  

Справа № 916/4997/23

 

       Господарський суд Одеської області у складі судді Пінтеліної Т.Г., розглянувши матеріали позвоної заяви (вхідний № 5571/23 від 16.11.2023р.) за позовом   Товариства з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг";  (вул. Шолуденка, 1,м. Київ,04116, ідентифікаційний код юридичної особи  ЄДРПОУ 42399676)     

до відповідача:  Релігійної  Громади Християн Віри Євангельскої  в м. Нова Каховка  (74900, Херсонська область, місто Нова Каховка, ідентифікаційний код юридичної особи   ЄДРПОУ 21276456 )                                                                                 

 про стягнення 16953,73 грн.;  

в с т а н о в и в:

 

        Позивач   Товариство з обмеженою    відповідальністю “Газопостачальна компанія   “Нафтогаз   Трейдинг”   звернувся до  Господарського суду  Одеської області з позовом до  відповідача  Релігійною Громадою Християн Віри Євангельскої в м. Нова Каховка  та просить  стягнути з відповідача   на користь Товариства   з обмеженою відповідальністю   “Газопостачальна  компанія “Нафтогаз Трейдинг” ) борг у загальній сумі 16 953,73 грн., у тому числі: основний борг у сумі 11 721,84 грн. (за спожитий  природний газ   по договору   № 6768/21-РО-Т), пеня у сумі 2 685,13 грн., три проценти річних у сумі  422,95 грн.; інфляційні втрати у сумі 2 123,81 грн.,   суму сплаченого судового збору за подання цього позову в розмірі 2 147,20 грн.

       Відповідно до ч.ч.1,3 ст.12 ГПК України, господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного або позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

                  Згідно з ч.1 ст.247 ГПК України визначено, що у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. При цьому, частиною 3 цієї ж статті зазначено, що при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

               Оглянувши    позовну    заяву  Товариства з       обмеженою    відповідальністю  "Газопостачальна   компанія    “Нафтогаз   Трейдинг”,  з урахуванням положень ст.ст.12, 247 Господарського процесуального кодексу України, враховуючи ціну позову, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі та оскільки за ознаками чинного Господарського процесуального кодексу України дана справа відноситься до категорії малозначних, для швидкого вирішення спору, суд приходить до висновку, що дана справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

                         Керуючись ст.ст.12,165,166,167,176,234,247,250,251,252 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

 

1.              Прийняти позовну заяву        ТОВ  "Газопостачальна   компанія    “Нафтогаз   Трейдинг”, до розгляду та відкрити провадження у справі       № 916/4997/23.       Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження (без виклику       сторін).

2.  Запропонувати відповідачу у строк 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі - підготувати та надати до суду і одночасно надіслати позивачеві відзив на позов, оформлений з урахуванням вимог, встановлених ст.165 ГПК України, та можливі заперечення відповідно до ст.250 ГПК України.

                    Суд встановлює достатній максимальний строк подання відзиву, який дозволить відповідачу підготувати його та відповідні докази.

                                      Копії відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи надсилаються відповідачем (надаються) одночасно з надсиланням (наданням) відзиву до суду з урахуванням положень статті 42 цього Кодексу.

                   До відзиву додаються: докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем;       документи, що підтверджують       надсилання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи        з       урахуванням положень статті 42 цього Кодексу.

                         До відзиву, підписаного представником відповідача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача.                         

                    У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

                           Суд має право вирішити справу за наявними матеріалами також у разі, якщо відзив подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов’язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його і не навела поважних причин невиконання такого обов’язку. протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали суду

3.       Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив із урахуванням вимог ст.166              ГПК України протягом 10 днів з дня отримання відзиву.

4.   Встановити відповідачу строк для подання заперечень із урахуванням вимог 167 ГПК України, протягом 10 днів з дня отримання відповіді на відзив.

 

                   Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://od.arbitr.gov.ua 

      Ухвала набрала законної сили 21.11.2023 в порядку ст. 235 ГПК України       та оскарженню не підлягає.    

                                 Суддя                                                                                 Т.Г. Пінтеліна