flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Приватному підприємству “ШАТО” (проспект Дніпровський, буд. 97, м. Нова Каховка, Херсонська обл., 74900)

07 квітня 2023, 13:58

Господарський суд Одеської області повідомляє Приватне підприємство “ШАТО” (проспект Дніпровський, буд. 97, м. Нова Каховка, Херсонська обл., 74900) про постановлення ухвали по справі № 916/2932/22 на офіційному веб-порталі судової влади, шляхом розміщення його тексту, а саме:

image

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

УХВАЛА

 "07" квітня 2023 р.

Справа  № 916/2932/22

 

Господарський суд Одеської області у складі судді Бездолі Д.О.,

розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю “Дюпон Україна” за вх. ГСОО № 2-472/23 від 06.04.2023 про ухвалення додаткового рішення у справі № 916/2932/22

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю “Дюпон Україна” (вул. Сагайдачного Петра, буд. 1, м. Київ, 04070) 

до відповідача: Приватного підприємства “ШАТО” (проспект Дніпровський, буд. 97, м. Нова Каховка, Херсонська обл., 74900) 

про стягнення 2597290,29 грн,

 

УСТАНОВИВ:

 

04.04.2023 Господарським судом Одеської області було постановлено рішення у справі № 916/2932/22 про часткове задоволення позовних вимог Товариства з обмеженою відповідальністю “Дюпон Україна” до Приватного підприємства “ШАТО”.

Між цим, враховуючи заявлене представником позивача під час розгляду справи клопотання про подання доказів понесення витрат на правничу допомогу, питання щодо розподілу судових витрат в цій частині судом у судовому рішенні не вирішувалось. 

06.04.2023 до господарського суду від позивача надійшла заява, в якій останній просить суд ухвалити додаткове рішення у цій справі про стягнення з відповідача витрат на професійну правничу допомогу в розмірі 48000,00 грн.

Відповідно до статті 221 ГПК України якщо сторона з поважних причин не може до закінчення судових дебатів у справі подати докази, що підтверджують розмір понесених нею судових витрат, суд за заявою такої сторони, поданою до закінчення судових дебатів у справі, може вирішити питання про судові витрати після ухвалення рішення по суті позовних вимог. Для вирішення питання про судові витрати суд призначає судове засідання, яке проводиться не пізніше п'ятнадцяти днів з дня ухвалення рішення по суті позовних вимог. У випадку, визначеному частиною другою цієї статті, суд ухвалює додаткове рішення в порядку, передбаченому статтею 244 цього Кодексу.

За змістом статті 244 ГПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо, зокрема, судом не вирішено питання про судові витрати. Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів з дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення. У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Згідно з ч.ч.1-3 ст.120 ГПК України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов'язковою. Суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов'язковою. Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень.

Відповідно до ст. 12-1 Закону України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання. Суд викликає або повідомляє таких учасників справи про дату, час і місце інших судових засідань чи про вчинення відповідної процесуальної дії через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання або вчинення відповідної процесуальної дії. З опублікуванням такого оголошення відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

Приймаючи до уваги вищевикладене, заяву Товариства з обмеженою відповідальністю “Дюпон Україна” за вх. ГСОО № 2-472/23 від 06.04.2023 про ухвалення додаткового рішення у справі № 916/2932/22 слід призначити до розгляду в засіданні суду, про що повідомити позивача шляхом направлення ухвали суду, а відповідача - шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України. 

 

Керуючись ст.ст. 234, 221, 244 Господарського процесуального кодексу України, суд

 

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву Товариства з обмеженою відповідальністю “Дюпон Україна” за вх. ГСОО № 2-472/23 від 06.04.2023 про ухвалення додаткового рішення у справі № 916/2932/22 до розгляду.

2. Призначити судове засідання для розгляду заяви Товариства з обмеженою відповідальністю “Дюпон Україна” на "18" квітня 2023 р. о 14:00. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Одеської області за адресою: м. Одеса, пр-т Шевченка, 29, в залі судових засідань № 10(5 поверх), тел.: (0482) 307-951.  

3. Запропонувати відповідачу подати суду пояснення щодо заяви позивача. 

Ухвала набирає законної сили 07.04.2023 та оскарженню не підлягає.     

 

            Суддя                                                                                  Д.О. Бездоля