flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Фермерського господарства «Аделаїда» Відокремленої садиби

13 лютого 2023, 10:15

На виконання ч. 2 ст. 12-1 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" № 1207-VII від 15.04.2014  Господарський суд Одеської області повідомляє Комунальну установу “Фінансово-господарська група з централізованого обслуговування закладів та установ освіти Чаплинської селищної ради” про ухвалення судового рішення по справі № 916/490/23 шляхом  розміщення його тексту: 

                                                            СУДОВИЙ    НАКАЗ

 

"09" лютого 2023 р.                                                                                      м. Одеса    

Справа № 916/490/23

Господарський суд Одеської області у складі судді Цісельського О.В., розглянувши заяву (вх. № 509/23 від 08.02.2023) Товариства з обмеженою відповідальністю “Експлуатаційна служба “Респект” (04205, м. Київ, просп. Оболонський, № 1, корп. 2, нежитлове приміщення 195, код ЄДРПОУ 37950191) про видачу судового наказу до боржника Фермерського господарства “Аделаїда” Відокремленої садиби (75635, Херсонська обл., Скадовський р-н, с. Чулаківка, вул. Дорожна, № 1А, код ЄДРПОУ 14136795) про стягнення 6440,63 грн.

                                                                                                                                                                                                        ВСТАНОВИВ:

            Товариство з обмеженою відповідальністю “Експлуатаційна служба “Респект” звернулося до Господарського суду Одеської області із заявою (вх. № 509/23 від 08.02.2023) про видачу судового наказу про стягнення з Фермерського господарства “Аделаїда” Відокремленої садиби заборгованості за договором про надання послуг з утримання будинку та прибудинкової території №132 від 03.10.2017 в сумі 6440,63 грн.

            Заяву обґрунтовано невиконанням Фермерським господарством “Аделаїда” Відокремленої садиби умов укладеного договору щодо оплати вартості наданих послуг з утримання будинку та прибудинкової території.

            Згідно ст. 147 ГПК України судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених статтею 148 цього Кодексу. Із заявою про видачу судового наказу може звернутися особа, якій належить право вимоги. Заявником та боржником в наказному провадженні можуть бути юридичні особи та фізичні особи - підприємці. Судовий наказ підлягає виконанню за правилами, встановленими законом для виконання судових рішень.

            Серед документів, які додаються заявником відповідно до ч. 3 ст. 150 ГПК України до заяви про видачу судового наказу, зокрема, визначено копію договору, укладеного в письмовій (в тому числі електронній) формі, за яким пред’явлено вимоги про стягнення грошової заборгованості; інші документи або їх копії, що підтверджують обставини, якими заявник обґрунтовує свої вимоги.

            З наданої до заяви копії укладеного 03 жовтня 2017 року між Товариством з обмеженою відповідальністю “Експлуатаційна служба “Респект” (виконавець) та Фермерським господарством “Аделаїда” Відокремленою садибою (споживач) договору № 132 про надання послуг з утримання будинку та прибудинкової території вбачається, що виконавець приймає на себе зобов’язання своєчасно надавати споживачеві відповідної якості послуги, що визначені цим договором, а споживач зобов’язується своєчасно оплачувати надані послуги за встановленими тарифами та у строки і на умовах, що передбачені цим договором (п. 2.1).

            Так, Товариство з обмеженою відповідальністю “Експлуатаційна служба “Респект” відповідно до договору № 132 про надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій зобов’язалось надавати послуги по утриманню будинків та прибудинкових територій за адресою: м. Київ, вул. Казимира Малевича, буд. 48, а саме: забезпечити обслуговування будинку, його технічного обладнання, надавати комунальні та інші послуги, дотримуватися санітарного стану прибудинкової території.

            Положеннями п. 4.2. договору передбачено, що плата за послуги, що надаються за цим договором, нараховується виконавцем до 15 числа місяця, наступного за розрахунковим у вигляді платіжного рахунка, та сплачується позивачем щомісячно не пізніше 20 (двадцятого) числа кожного місяця, що слідує за розрахунковим.

            За ствердженнями заявника, ТОВ “Експлуатаційна служба “Респект” надало послуги у розмірі 6440,63 грн по утриманню будинку та прибудинкової території та надало Фермерському господарству “Аделаїда” Відокремленій садибі квитанції про оплату, тобто виконало всі необхідні зобов’язання в повному обсязі. Також заявник зазначає, що відповідно до акту звірки по нарахуванню за житлово-комунальні послуги в м. Києві по вул. К. Малевича, буд. 48, кв. № 132, сума заборгованості ФГ “Аделаїда” Відокремленої садиби складає 6440,63 грн., що вбачається з фінансово-особового рахунку № 00132 станом на 07.07.2022.

            При цьому заявник наголошує, що протягом зазначеного періоду скарг з ненадання чи неналежного надання послуг від боржника на адресу заявника не надходило.

            Також на підтвердження наведених в заяві обставин заявником надано засвідчені копії договору про передачу житлових секцій 1, 2, 3, 4, 5 “Житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями на перехресті вул. Боженка та вул. Лабораторної в Голосіївському районі з балансу на баланс від 01.12.2016, акту прийому-передачі закінченого будівництва багатоповерхового будинку вбудовано-прибудованими приміщеннями за адресою (будівельна адреса): перехрестя вул. Боженка та вул. Лабораторної у Голосіївському районі м. Києва від 01.12.2016, АВІЗО від 01.12.2016, АВІЗО від 30.11.2017, договору про передачу житлового будинку секції 6 з вбудовано-прибудованими приміщеннями на перехресті вул. Боженка та вул. Лабораторної в Голосіївському районі м. Києва для управління від 30.11.2017, акту прийому-передачі закінченого будівництва житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями на перетині вул. Боженка та вул. Лабораторної в Голосіївському районі м. Києва 6 секція та підземного паркінгу від 30.11.2017.

            На підставі договору про передачу житлових секції 1, 2, 3, 4, 5 житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями на перетині вул. Боженка та Лабораторний у Голосіївському районі м. Києва з балансу на баланс від 01 грудня 2016 року, багатоповерховий будинок по вул. Казимира Малевича, 48 було передано на баланс ТОВ “Експлуатаційна служба “Респект” для здійснення утримання будинку та прибудинкової території.

            Відповідно до акту прийому-передачі закінченого будівництва багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями за адресою (будівельна адреса): перехрестя вул. Боженка та Лабораторної (вул. Казимира Малевича, 48) у Голосіївському районі м. Києва від 01 грудня 2016, багатоповерховий будинок по вул. Малевича 48 в м. Києві передано на утримання ТОВ “Експлуатаційна служба “Респект”.

             01 грудня 2016 року було підписано Авізо з переліком технічних даних по 1, 2, 3, 4,5 секціям про передачу з балансу на баланс ТОВ “Експлуатаційна служба “Респект” житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями на перетині вул. Боженка та Лабораторний у Голосіївському районі м. Києва.

            На підставі договору про передачу житлового будинку секції 6 з вбудовано-прибудованими приміщеннями на перетині вул. Боженка та Лабораторний у Голосіївському районі м. Києва з балансу на баланс від 30 листопада 2017 року, секцію № 6 багатоповерхового будинку по вул. Казимира Малевича, 48 було передано на баланс ТОВ “Експлуатаційна служба “Респект” для здійснення утримання будинку та прибудинкової території.

            Відповідно до акту прийому-передачі закінченого будівництва житлового-будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями на перетині вул. Боженка та Лабораторної у Голосіївському районі м. Києва 6 секція та підземного паркінгу від 30 листопада 2017 року, секцію № 6 та підземний паркінг багатоповерхового будинку по вул. Малевича, 48 в м. Києві передано на утримання ТОВ “Експлуатаційна служба “Респект”.

             30 листопада 2017 року було підписано Авізо з переліком технічних даних по секції № 6 та підземним паркінгом про передачу з балансу на баланс ТОВ “Експлуатаційна служба “Респект” секції № 6 житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями та підземного паркінгу на перетині вул. Боженка та Лабораторний у Голосіївському районі м. Києва.

            Відповідно до ч. 1 ст. 148 ГПК України судовий наказ може бути видано тільки за вимогами про стягнення грошової заборгованості за договором, укладеним у письмовій (в т.ч. електронній) формі, якщо сума вимоги не перевищує 100 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

            Згідно п. 7 ч. 1 ст. 155 ГПК України під час розгляду вимог в порядку наказного провадження та видачі судового наказу суд не розглядає обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.

            Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю “Експлуатаційна служба “Респект” про видачу судового наказу про стягнення з Фермерського господарства “Аделаїда” Відокремленої садиби заборгованості в сумі 6440,63 грн., суд не встановив передбачених ст. 152 ГПК України підстав для відмови у видачі судового наказу.

            Враховуючи викладене, а також положення ст.ст. 11, 16, 525, 526, 530 Цивільного Кодексу України, ст.ст. 6, 7, 20, 175, 193, 198 Господарського кодексу України, суд дійшов висновку про наявність підстав для стягнення з Фермерського господарства “Аделаїда” Відокремленої садиби заборгованості за договором про надання послуг з утримання будинку та прибудинкової території №132 від 03.10.2017 в сумі 6440,63 грн.

            В свою чергу боржник має право протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу подати заяву про його скасування до суду, який його видав (ч. 1 ст. 157 ГПК України).

            Керуючись ст.ст. 147, 148, 154, 155 Господарського процесуального кодексу України, суд-

                                                                        НАКАЗАВ:

             1. Стягнути з Фермерського господарства “Аделаїда” Відокремленої садиби (75635, Херсонська область, Скадовський район, село Чулаківка, вул. Дорожна, буд. 1А, код ЄДРПОУ 14136795) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю “Експлуатаційна служба “Респект” (04205, місто Київ, проспект Оболонський, буд. 1, корпус 2, нежитлове приміщення №195, код ЄДРПОУ 37950191) борг за спожиті житлово-комунальні послуги в розмірі 6440 (шість тисяч чотириста сорок) грн 63 коп. та витрати по сплаті судового збору в сумі 268 (двісті шістдесят вісім) грн. 40 коп.    

            Стягувач: Товариство з обмеженою відповідальністю “Експлуатаційна служба “Респект” (04205, місто Київ, проспект Оболонський, буд.1, корпус 2, нежитлове приміщення №195, код ЄДРПОУ 37950191).

            Боржник: Фермерське господарство “Аделаїда” Відокремлена садиба (75635, Херсонська область, Скадовський район, село Чулаківка, вул. Дорожна, буд. 1А, код ЄДРПОУ 14136795).

             2. Копію судового наказу, копію заяви стягувача про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами, надіслати боржнику.

 

3. Судовий наказ після набрання ним законної сили видати стягувачу.

             4. Повідомити боржника, що:

            Відповідно до ч.ч.1,2 ст.157 ГПК України боржник має право протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб. Заява про скасування судового наказу подається в суд у письмовій формі.

            Згідно з ч.1 ст.159 ГПК України у разі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу протягом п’яти днів після закінчення строку на її подання судовий наказ набирає законної сили.

 

Дата набрання судовим наказом законної сили: ______________________________.

 

Строк пред’явлення судового наказу до виконання:     __________________________.

 

Дата видачі судового наказу стягувачу:     _____________________________________.

 

 

 

Суддя                                                                                                                                                                     Цісельський Олег Володимирович