flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішення ГСОО про відмову у розірванні договору оренди берегозахисної споруди залишено без змін апеляційною інстанцією

15 вересня 2017, 15:15

        Заступник прокурора області в інтересах держави в особі Управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Одеської міської ради звернувся з позовом до відповідача ТОВ «Аркада ЛТД» про розірвання договору оренди берегозахисної споруди, у вигляді ділянки штучного пляжу «Ланжерон» між траверсами №4 і №5 загальною площею 600 кв.м.

        Рішенням Господарського суду Одеської області у справі №916/924/17 від 15.06.2017р., залишеним без змін постановою Одеського апеляційного господарського суду від 06.09.2017р., в задоволені позову відмовлено.

        Так судом першої інстанції було зазначено, що під час розгляду позовних вимог про розірвання договору оренди суди повинні встановити не лише наявність істотного порушення договору, але й наявність шкоди, завданої цим порушенням другою стороною, яка може бути виражена як у вигляді реальних збитків та (або) упущеної вигоди, її розмір, який не дозволяє позивачеві отримати очікуване при укладенні договору; а також установити, чи є дійсно істотною різниця між тим, на що має право розраховувати сторона, укладаючи договір, і тим, що в дійсності вона змогла отримати.

        Як було встановлено судом у цій справі, ні прокурором, ні позивачем всупереч положень ст.33 ГПК України не доведено факту порушень вимог чинного законодавства, Правил устаткування та експлуатації пляжів м.Одеси та умов договору оренди з боку відповідача ТОВ «Аркада ЛТД», що повністю виключає можливість задоволення позовних вимог.

        Слід зазначити, що підчас розгляду справи в суді першої інстанції, а саме судове засідання від 15.06.2017р. супроводжувалось фактами психологічного та фізичного тиску на суд у вигляді провокації паніки серед присутніх в судовому засіданні, розпиленням газу невідомого походження та розливанням рідини зеленого кольору (розчин діамантового зеленого), яка потрапила на особу, що є стороною по даній справі та інших присутніх у залі.

 

 

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (reyestr.court.gov.ua).