flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд вжив заходи зустрічного забезпечення стосовно будівництва «Graf у моря»

24 січня 2022, 11:50

 

Суд вжив заходи зустрічного забезпечення стосовно будівництва «Graf у моря»

Пресслужба Господарського суду Одеської області повідомляє, що в провадженні судді Бездолі Ю.С. перебуває справа №916/3864/21 за позовом Громадської організації “Волонтерський рух “Спільна мета” до відповідачів: Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради та Товариства з обмеженою відповідальністю “КРЕДО І КО” про визнання протиправним та скасування містобудівних умов, обмежень та дозволу на будівельні роботи, зобов’язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 13.12.2021 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі.

30.12.2020 суд задовольнив заяву Громадської організації “Волонтерський рух “Спільна мета” та заборонив Товариству з обмеженою відповідальністю “КРЕДО І КО” та іншим особам за його дорученням чи за договором, здійснювати будь-які будівельні роботи на земельній ділянці, що розташована у м. Одеса по Фонтанській  дорозі до набрання законної сили судовим рішенням у справі №916/3684/21.

13.01.2022 до суду від ТОВ “КРЕДО І КО” надійшла заява про вжиття заходів зустрічного забезпечення – шляхом зобов’язання Громадської організації “Волонтерський рух “Спільна мета” внести на депозитний рахунок суду грошові кошти в розмірі 4511385,28 грн.  (8 місяців збитків).

Суд задовольнив заяву про вжиття заходів зустрічного забезпечення частково,  а саме:

- визначив розмір зустрічного забезпечення в сумі 567923,16 грн. (1 місяць збитків), яку Громадській організації "Волонтерський рух "Спільна мета" слід внести на депозитний рахунок Господарського суду Одеської області у строк до 28.01.2022.При визначенні розміру зустрічного забезпечення суд виходить із того, що ТОВ  “КРЕДО І КО” легітимно отримав в оренду відповідну земельну ділянку та здійснює спірне будівництво на підставі:

- містобудівних умов;

- відповідного Дозволу. 

Крім того, ТОВ   “КРЕДО І КО” надало до суду обґрунтований розрахунок сум завданих збитків, розмір яких доведено, зокрема, договорами із покладеними на ТОВ  “КРЕДО І КО” зобов’язаннями в частині сплати відповідних сум, приймаючи до уваги неприбутковий статус позивача – Громадської організації “Волонтерський рух “Спільна мета”, Господарський суд Одеської області зазначив, що відносини у даній справі не є врегульованими та залишаються спірними та, з метою забезпечення відшкодування можливих збитків ТОВ  “КРЕДО І КО”, які можуть бути спричинені забезпеченням позову у даній справі, Господарський суд Одеській області визнав необхідним частково задовольнити зустрічне забезпечення у даній справі.

Додатково повідомляємо, що наразі провадження у справі №916/3684/21 зупинено до перегляду ухвали Господарського суду Одеської області від 30.12.2021 про забезпечення позову в апеляційному порядку та повернення справи до Господарського суду Одеської області. 

 

 

 

 Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).