flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Втручання в роботу суду шляхом фізичного та психічного тиску на суддю

19 липня 2017, 12:23

    Сьогодні, 19 липня 2017 року біля автостоянки Господарського суду Одеської області  здійснено напад на суддю Малярчук І.А.

    Двоє невідомих осіб підбігли до судді та вилили невідому рідину зеленого кольору (імовірно діамантовий зелений) на обличчя та тіло судді, після чого зникли в невідомому напрямку. Рідина містилися в пластиковій пляшці  з під напою „Пепсі”. У зв’язку з потраплянням даної рідини в очі судді, її було госпіталізовано. Співробітниками суду було негайно викликано поліцію.

    Зазначені події дестабілізують діяльність державної установи місією якої є відправлення правосуддя та захист порушених або оспорюваних прав і охоронюваних законом інтересів юридичних осіб і громадян та вжиття заходів, спрямованих на запобігання правопорушень.

   Господарський суд Одеської області наголошує на неприпустимості порушення вимог чинного законодавства щодо незалежності судової влади та нагадує про юридичну відповідальність за скоєні правопорушення, у тому числі кримінальну відповідальність.

    Адже, наголошуємо, незалежність суддів і підкорення їх лише Закону є передумовою їх об’єктивності та неупередженості.

    Конкретні випадки грубого втручання у суддівську діяльність порушують конституційні принципи незалежності та недоторканності суддів, адже Конституція України проголошує, що Україна є суверенною і незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою, в якій визнається і діє принцип верховенства права!

    На місце події вже прибула поліція. Проводяться слідчі дії.

    На даний час керівництвом суду готуються відповідні звернення до органів влади.