flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Господарському суді Одеської області відбулося перше засідання в рамках проєкту "Модельний розгляд господарської справи 2024"

01 травня 2024, 12:50

 В Господарському суді Одеської області відбулося перше засідання в рамках проєкту "Модельний розгляд господарської справи 2024".

 

 Захід передбачав розгляд реальної господарської справи студентами Одеського національного університету імені І.І. Мечникова у підготовчому засіданні з подальшим призначенням справи до судового розгляду по суті на 07 травня 2024 року о 14:00 год.

 

 В ролі суддів та сторін справи виступили студенти спеціальності «Право» Одеського національного університету імені І.І.Мечникова. Зокрема, сторонами справи стали студенти 4 курсу бакалаврату. Суддями виступили студенти 1 курсу магістратури Віталій Голоцван, Вікторія Ісарєва та Тетяна Азарова. Позивача - обласну прокуратуру представляли Дмитро Балабан та Валентина Русских. Відповідача - міську раду представляли Ганна та Анастасія Сагайдак, а відповідача - ПП "Аеліта-2020" представляли Дар'я Степанова і Катерина Каряжа. Секретарем судового засідання виступив студент 2 курсу бакалаврату Андрій Ішков. 

 

 За ходом судового засідання спостерігали Голова Господарського суду Одеської області Володимир ПЕТРОВ та суддя-тренер Господарського суду Одеської області Юрій ШАРАТОВ, також д.ю.н., професор, завідувачка кафедри конституційного права та правосуддя ОНУ ім І.І. Мечникова Тетяна СТЕПАНОВА і  д.ю.н., професор, проректор ОНУ імені І.І.Мечникова Андрій СМІТЮХ.

 

 Модельне судове засідання пройшло у спосіб максимально наближений до реальності, судді-студенти керували ходом судового засідання, заслуховували позиції учасників справи, радилися у нарадчій кімнаті та самостійно приймали рішення з питань, що потребують вирішення у підготовчому провадженні у господарській справі.

 

 Слухачів вразила ґрунтовна підготовка учасників до судового процесу, завдяки чому судове засідання видалось захоплюючими та правдоподібним. 

 

 Участь в проєкті не тільки стала чудовою нагодою перевірити свої теоретичні навички в господарському процесі, а і набути практичні. Сподіваємось, що поради та оцінки професійних суддів надихнуть учасників проєкту на опанування нових знань та вмінь в сфері права.