flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішення у справі щодо повернення земельної ділянки у власність територіальної громади міста Одеса залишено без змін

26 січня 2024, 13:55

В провадженні судді Господарського суду Одеської області Володимира Петрова перебувала справа № 916/731/21 за позовом першого заступника керівника Київської окружної прокуратури міста Одеси в інтересах держави в особі Одеської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Квантум" про припинення права власності та витребування земельної ділянки.

23 липня 2021 року суд задовольнив вимоги в частині скасування державної реєстрації щодо права власності відповідача на земельну ділянку та витребував у відповідача на користь територіальної громади міста Одеси в особі Одеської міської ради земельну ділянку. Судом було встановлено, що спірна земельна ділянка вибула з володіння власника (територіальної громади міста) поза його волею, а також те, що відповідач не був добросовісним набувачем цього майна.

За наслідками перегляду постановою Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного господарського суду від 19.12.2023 було залишено без змін постанову Південно-західного апеляційного господарський суду від 10.10.2023 і рішення Господарського суду Одеської області від 23.07.2021 було залишено без змін.

 

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).