flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Одеської області Лілія Грабован взяла участь у круглому столі щодо актуальних проблеми процедури банкрутства в Україні

25 квітня 2017, 12:27

           21 квітня 2017 року в м. Києві на базі Інституту управління і права «Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого» був проведений круглий стіл на тему: «Актуальні проблеми процедури банкрутства в Україні».

Участь в круглому столі прийняли судді господарських судів різних інстанцій, провідні науковці, арбітражні керуючі, а також представники Незалежної асоціації банків України, які обговорили найбільш проблемні питання процедури банкрутства.

 

 

Суддя Вищого господарського суду України, завідувач кафедри загально-правових дисциплін Інституту управління і права НЮУ ім. Я.Мудрого Борис Поляков зазначив, що законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності процедур банкрутства» містить в собі зміни, які можуть призвести до розбалансування законодавства і до подальшого банкрутства банків. На переконання судді, найбільш проблемними є зміни, що стосуються порушення справи про банкрутство, оскарження судових актів, формування пасиву, мирової угоди та спрощеного банкрутства підприємств, що ліквідуються.

Суддя Господарського суду Одеської області Лілія Грабован для присутніх висвітлила питання щодо проблем погашення вимог кредиторів в процедурі банкрутства.

На завершення круглого столу, учасники та присутні відзначили про результативність даного заходу та висловили про необхідність проведення у майбутньому зустрічей такого формату.

Більш детально можна ознайомитись за посиланнями «Юридическая практика».