flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Одеської області відвідали молоді спеціалісти

29 березня 2017, 12:34

  

Судові засідання Господарського суду Одеської області, призначені до розгляду суддями на 28 березня 2017 року відвідали студенти Національного університету „Одеська юридична академія”.
Перша група студентів соціально-правового факультету у супроводі викладача кафедри господарського права і процесу Романадзе Л.Д. відвідала судове засідання по справі з позовними вимогами про зобов’язання усунути перешкоди у користуванні комплексом не житлових приміщень, шляхом виселення, що перебуває у провадженні судді Роги Н.В.
Так у ході судового засідання, суд не перейшов до розгляду судової справи по суті та відклав її розгляд. Як було роз’яснено судом, що дана процесуальна дія зумовлена відсутністю представника позивача та неподанням витребуваних доказів.
Крім того, після закінчення судового засідання для студентів відповідальний працівник суду розповів про внутрішню структуру суду, особливості господарського процесу та сучасний стан проведення судової реформи.
 
Друга група студентів, також соціально-правового факультету, була присутня у судовому засіданні справи про банкрутство, що проведено в режимі відеоконференції та перебуває в провадженні судді Найфлеша В.Д. Студенти захоплено спостерігали за судовим процесом.
Як показує практика, проведення судових засідань у режимі відеоконференції має тенденцію до збільшення. Це і не дивно, адже такий розгляд передбачає покращення та спрощення процесу відправлення судочинства для представників сторін, що зумовлює реаліям сучасного суспільства, що наближує Україну до європейських стандартів здійснення правосуддя.
Слід зазначити, що господарський суд Одеської області завжди сприяє в організації подібних заходів, адже це чудова можливість для молодих спеціалістів не тільки ознайомитися з організацією роботи суду, а й отримати нові практичні знання, в тому числі і про відправлення господарського судочинства.
Варто зауважити, що подібні заходи сприяють підвищенню правової культури студентів та, безумовно, впливають на подальший шлях їхнього майбутнього професійного розвитку.